Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă este luată în calcul o propunere care ar putea veni săptămâna viitoare şi anume aceea de a redeschide restaurantele pe baza testării pentru COVID sau reluarea evenimentelor private tot pe baza unui test rapid sau PCR, că aceste lucruri vor fi discutate în Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, însă există propuneri avansate de Ministerul Culturii de a avea situaţii pilot în care să fie făcut accesul în acest fel la spectacolele de la Teatru Naţional şi Opera Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toate propunerile vor fi discutate în acest Comitet interministerial. Acesta este rolul acestui comitet. Cred că pentru perioada imediat următoare putem să vorbim doar de teste pilot, de  evenimente pilot, de situaţii pilot. Nu putem să vorbim în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate. Dar sunt deschis tuturor propunerilor. Vreau să le văd. Ele vor fi pe masa comitetului interministerial şi vom lua o decizie împreună acolo cu toţii”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Palatul Victoria.

Rugat de presă să dea exemple şi ce ar putea fi redeschis mai devreme, ca un test, premierul a răspuns: „Eu aş vrea să fie redeschis totul mult mai devreme, dar cred că sunt câteva propuneri la Ministerul Culturii. Sunt avansate pentru teste pilot pentru Teatrul Naţional şi Opera Română. Vom vedea cum vor arăta în final, din ceea ce ştiu eu până acum”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.