Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină a coronavirusului care combină variantele Delta şi Omicron, scrie Bloomberg News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina „Deltacron”, datorită caracteristicilor sale genetice împrumutate de la ambele variante, potrivit Bloomberg. 

Până acum, Kostrikis şi echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus. Este încă devreme de afirmat dacă există mai multe cazuri cu această tulpină sau ce impact ar putea avea.

„Vom vedea în viitor dacă tulpina este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala” împotriva celor două tulpini dominante, Delta şi Omicron, a spus Kostrikis, vineri, într-un interviu pentru Sigma TV. El crede că Omicron va depăşi şi Deltacronul.

Cercetătorii au trimis descoperirile lor săptămâna aceasta la GISAID, o bază de date internaţională care urmăreşte viruşii, potrivit Bloomberg. 

Varianta Deltacron apare în timp ce Omicron îşi continuă răspândirea rapidă pe tot globul, provocând o creştere a cazurilor de Covid-19. 

Statele Unite a raportat o rată medie pe şapte zile de peste 600.000 de noi cazuri zilnic, potrivit unei analize a CNBC care a studiat date de la Universitatea Johns Hopkins. Aceasta este o creştere de 72% faţă de săptămâna precedentă şi un record de pandemie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.