Premierul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că decizia Parlamentului de a elimina taxa radio-tv plasează situaţia financiară a televiziunii şi a radioului public în afara legii, precizând că independenţa celor două instituţii ţin şi de sursa de finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În momentul de faţă, practic, suntem în afara legii pentru că, din câte m-au informat colaboratorii, legea spune că statul nu poate să finanţeze o televiziune publică 100% din bugetul de stat din diferite motive. Unul din elementele de independenţă a televiziunii publice e legat şi de sursa de finanţare. Deci trebuie să ne gândim la ce vrem în loc şi chiar m-aş bucura ca cei care au decis aceste lucruri să vină să ne spună la ce se gândesc pentru viitor", a declarat premierul Dacian Cioloş.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea radio-tv, reintrodusă de plen la cererea lui Liviu Dragnea, după ce Comisia pentru buget a decis scoaterea ei din proiect, motiv pentru care PNL ameninţă că vor depune o sesizare la CCR.

Legea a trecut cu 225 de voturi, fiind unanimitate. Pentru proiect au votat inclusiv liberalii, care au anunţat că legea, "în ansamblu", este bună, dar critică eliminarea unor taxe, precum cea a taxei radio-tv şi a celei pentru paşapoartele temporare, care ar încuraja eliberarea lor şi ar putea crea probleme pentru regimul vizelor în state, precum SUA şi Japonia.

Prin vot, deputaţii au votat practic renunţarea la articolul privind eliminarea taxei radio-tv. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, astfel încât s-a votat din nou forma iniţială a legii, aşa cum a venit de la Senat, în care este prevăzută eliminarea taxei radio-tv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.