Premierul Dacian Cioloş îi felicită pe timişoreni pentru că oraşul lor va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021 şi precizează că l-a felicitat şi pe primarul Nicolae Robu pe care l-a asigurat de sprijinul Guvernului, inclusiv financiar, pentru a duce la bun sfârşit această onoare şi responsabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bănăţenii au un nou motiv de mândrie după ce au aflat că Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021 şi noi suntem mândri alături de ei pentru acest succes. Îi felicit pe timişoreni aşa cum l-am felicitat personal şi pe primarul Nicolae Robu şi l-am asigurat de tot sprijinul Guvernului, inclusiv financiar, pentru a duce la bun sfârşit această onoare şi responsabilitate”, scrie premierul pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că cetăţenii Timişoarei au arătat de-a lungul timpului un spirit fantastic al libertăţii, o organizare antreprenorială de invidiat şi o atitudine exemplară multiculturală şi interconfesională.

”Sunt sigur că şi de data aceasta timişorenii se vor strânge în jurul acestui proiect comun şi vor aduna toată energia şi creativitatea pentru a atinge şi depăşi standardul ridicat de Sibiu în 2007 în materie de proiecte culturale europene”, adaugă Cioloş.

El îi felicită şi pe cetăţenii din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare pentru proiectele de candidatură care au ajuns în finală la mare luptă cu Timişoara.

Oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii (CEaC) 2021, anunţul fiind făcut vineri, de un juriu internaţional delegat al UE, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti.

Candidatura oraşului Timişoara a utilizat sloganul ”Luminează oraşul prin tine!”. Timişoara şi-a structurat programul cultural sub forma unei călătorii, cu ”staţii- program/proiect” şi trasee pe şi de-a lungul canalului Bega, care conectează idei, oameni, locuri. 

Anul acesta, localităţile San Sebastián (Spania) şi Wrocław (Polonia) sunt deţinătoarele titlului.

Sibiu a fost Capitală Europeană a Culturii în 2007.

În 2021, vor fi trei Capitale Europene ale Culturii: una din ţările candidate la UE (Serbia şi Muntenegru), una din Grecia şi una din România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.