Premierul Dacian Cioloş a afirmat, duminică, la Digi24, referitor la scandalul privind nedifuzarea interviului de la TVR de săptămâna trecută, că situaţia a fost stânjenitoare şi se putea "şi fără asta”, precizând că, dacă i se spunea de la început că există riscul ca emisiunea să nu fie difuzată din motive electorale, aceasta nu ar mai fi fost realizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să recunosc că a fost un pic stânjenitor pentru mine, pentru că am răspuns la o invitaţie, aşa cum am făcut de mai multe ori în ultimii ani, în calitate de fost ministru al Agriculturii, de fost comisar european pe Agricultură. Am fost să discutăm despre ce s-a făcut anul acesta în domeniul Agriculturii şi depsre asta a fost discuţia acolo. Am fost surprins să aflu sâmbătă seara, atât timp cât înregistrarea a avut loc miercuri, că interviul nu va mai fi difuzat diminică din motive de interpretare electorală”, a afirmat premierul Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a explicat că acest aspect nu a fost discutat cu conducerea TVR înainte şi a aflat sâmbătă despre anularea interviului, cu câteva ore înainte ca el să fie difuzat, subliniind că, dacă i se spunea de la început că există riscul ca emisiunea să nu mai fie difuzată din motive electorale, interviul nu ar mai fi fost realizat.

”Colaboratorii mei au fost informaţi sâmbătă legat de această decizie. (...) Eu nu comentez decizia. Ar fi fost ideal să nu se mai facă deloc emisiunea, pentru că dacă mi s-ar fi spus de la început că există acest risc evident că nu mai făceam emisiunea sau se putea spune mai devreme de lucrul acesta. E decizia televiziunii, pe care o respect. A fost un pic stânjenitor pentru mine tot dialogul care a urmat deciziei respective şi cred că puteam să fim fără asta”, a arătat şeful Exeecutivului.

Televiziunea publică a anunţat, în urmă cu o săptămână, amânarea difuzării interviului acordat de prim-ministrul Dacian Cioloş emisiunii ”Viaţa Satului”, invocând perioada de campanie electorală şi faptul că demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice. Ca urmare a situaţiei, preşedintele director general al TVR, Irina Radu, a fost audiată şi în Parlament.

Săptămâna aceasta, premierul Dacian Cioloş a solicitat televiziunii publice să nu mai difuzeze interviul pe care l-a acordat emisiunii ”Viaţa Satului”, invocând faptul că TVR a modificat condiţiile de difuzare a interviului convenite anterior şi că difuzarea ulterioară va face ca unele informaţii prezentate la momentul realizării şi destinate agricultorilor să necesite o actualizare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.