Premierul Dacian Cioloş a afirmat, joi, la Palatul Victoria că, în şedinţa de miercuri a Guvernului, au fost discutate noi condiţii pentru achiziţionarea sculpturii Cuminţenia Pământului, în contextul în care Executivul a cerut proprietarilor amânarea plăţii celor 11 milioane de euro până la data de 20 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O să vă explice Ministerul Culturii care a fost abordarea pe care au propus-o”, a afirmat premierul Dacian Cioloş, întrebat fiind dacă în şedinţa de Guvern s-a discutat o nouă Ordonanţă de urgenţă pentru achiziţionarea operei lui Bâncuşi.

”Baza legală e în Parlament acum. E Ordonanţa de urgenţă care stabilea modul de achiziţionare. Aşteptăm punctul de vedere al Parlamentului pe Ordonanţa respectivă”, a afirmat Cioloş, după ce a fost solicitat să răspundă care au fost motivele pentru care Guvernul a solicitat amânarea semnării contractului de vânzare cumpărare pentru Cuminţenia Pământului.

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, a declarat pentru News.ro că data la care statul român va semna actul de vânzare-cumpărare, cu valoare de 11 milioane de euro, cu moştenitorii operei lui Constantin Brâncuşi a fost amanată, în urma solicitării venite din partea Guvernului, pentru 20 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.