Cinci versiuni ale capodoperei "Floarea soarelui", de Vincent van Gogh, vor fi reunite de pe trei continente pentru prima dată, luni, prin livestreaming, a anunţat Muzeul "Van Gogh" din Amsterdam, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Luni... Facebook va găzdui cinci transmisiuni în direct prin care curatorii vor prezenta versiunea lucrării "Floarea soarelui" din instituţia lor", potrivit anunţului de pe site-ul muzeului. 

"Cinci lucrări "Floarea soarelui" diferite vor fi reunite în această manieră pentru prima dată în istorie". 

Transmisiunea video, prin care muzeele participante vor oferi detalii despre versiunile lucrării, va începe la Galeria Naţională din Londra, la ora 19.50, ora României. 

"Floarea soarelui", versiune a Neue Pinakothek din Munchen

Muzeul "Van Gogh" din Amsterdam  va urma la ora 20.10, înaintea Neue Pinakothek din Munchen, la ora 20.30, iar Muzeul de Artă din Philadelphia va arăta versiunea sa la ora 20.50.

 

Anterior, o înregistrare video a fost făcută de Seiji Togo Memorial Sompo Japan Nipponkoa Museum of Art din Tokyo, şi va fi transmisă la ora 21.10.

"De generaţii, "Floarea soarelui" a lui Vab Gogh a inspirat oamenii de pe tot Globul", a spus Axel Rueger, directorul Muzeului din Amsterdam. "Din cauza faptului că toate cele cinci picturi se află pe diferite continente, nu a fost niciodată posibilă expunerea lor împreună. Acum, acest lucru s-a schimbat. Suntem mândri de această realizare, care se aliniază perfect cu misiunea Muzeului "Van Gogh", aceea de a face ca viaţa şi opera artistului olandez să fie accesibile tuturor", a subliniat Rueger într-un comunicat de presă.  

"Floarea soarelui", aflată la Museum of Art din Tokyo

Picturile "Floarea soarelui", care sunt cele mai faimoase lucrări ale pistorului olandez, au fost realizate între 1888-1889, când Van Gogh trăia la Arles, în sudul Franţei. "Le-a pictat pentru a celebra prietenia lui dificilă cu Paul Gaugain, spunând că acestea reflectă bucurie şi fericire", a spus directorul Galeriei Naţionale din Londra. 

"Floarea soarelui", aflată în patrimoniul Muzeului de Artă din Philadelphia

Floarea soarelui a avut o semnificaţie specială pentru autor, care a scris odată într-o scrisoare adresată unui prieten că transmite "gratitudine". 

Pentru cei care nu pot aştepta până luni seara, mai multe muzee au expus virtual pe paginile de Facebook picturile, care pot fi văzute într-o galerie virtuală intitulată "Sunflowers 360".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.