Guvernul chinez a anunţat miercuri că retrage acreditările de presă pentru trei jurnalişti de la The Wall Street Journal (WSJ) din cauza unui titlu apărut în cotidianul american pe care Beijingul îl consideră drept rasist, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al minsiterului chinez al Afacerilor externe, Geng Shuang, a explicat presei că titlul editorialului publicat pe 3 februrie ("China este cu adevărat omul bolnav al Asiei") era "discriminatoriu" şi "senzaţionalist". El a reproşat WSJ că nu şi-a prezentat scuzele cerute de Beijing. 

Josh Chin, Chao Deng, ambii cetăţeni americani şi australianul Philip Wen au fost rugaţi să părăsească ţara în cinci zile, potrivit WSJ. 

Oficialii chinezi au anunţat miercuri că se opun cu fermitate noilor reguli impuse de SUA împotriva a cinci entităţi mediatice controlate de guvernul şi Partidul Comunist chinez, caracterizându-le "inacceptabile", potrivit AFP. 

"SUA s-au lăudat întotdeauna cu libertate presei. Dar se amestecă în buna funcţionare a mass-media chineze din SUA şi le perturbă activitatea", a afirmat Geng Shuang. "Ne rezervăm dreptul de a da replica (SUA) în cadrul acestui caz", a spus el.

Cele cinci grupuri media, agenţia de presă Xinhua, televiziunea publică anglofonă CGTN, China Radio, China Daily şi Cotidianul Poporului, vor fi nevoite să obţină aprobarea departamentului de Stat american pentru a cumpăra proprietăţi în SUA. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.