"Cheful suprem" de Tudor Muşatescu, noua producţie pusă în scenă de Beatrice Rancea, încheie stagiunea de teatru a Centrului cultural ARCUB cu reprezentaţia din 30 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizoarea Beatrice Rancea aduce în lumina rampei un giuvaier mai puţin cunoscut al teatrului românesc, comedia de moravuri "Cheful suprem". Textul a fost scris pentru teatrul radiofonic de marele dramaturg Tudor Muşatescu în anii ’60. 

Un ingredient inedit, inserat de Beatrice Rancea în montarea de la ARCUB, este elementul muzical al spectacolului susţinut de prezenţa în distribuţia "Cheful suprem" a două artiste apreciate ale scenei lirice româneşti. Soprana Arlinda Morava şi mezzosoprana Adriana Alexandru dau replica unor actori precum Claudiu Istodor, Luminiţa Erga, Cristi Toma, Silviu Biriş, Mona Dobrişan alături de nume reprezentative ale noii generaţii de artişti Paula Pîrvu şi Vlad Linţă.

O comedie efervescentă cu reverberaţii amare, "Cheful suprem" zugrăveşte satiric o adunătură de parveniţi, care se cred şi se prezintă a face parte din „lumea bună”. La o petrecere de 1 ianuarie, imediat după Anul Nou, vestea unei posibile otrăviri cu ciuperci va lovi fără milă şi va schimba totul. Toţi cei prezenţi, rude şi vechi prieteni, îşi dau arama pe faţă, sub ameninţarea unei morţi iminente. Ei vor să-şi petreacă ultimele clipe în fericire; însă alcoolul şi apropierea tragicului final le dezleagă limbile şi astfel se spun lucruri care ar fi trebuit să rămână ascunse, se reglează conturi, se dau la iveală secrete şi răutăţi. Finalul este neaşteptat, tocmai prin felul candid în care se dezvăluie lăcomia, meschinăria şi prostia umană.

Decorul şi costumele spectacolului sunt semnate de apreciata scenografă de teatru şi film Maria Miu, cu un palmares ce cuprinde peste 200 de decoruri realizate, în mai bine de 50 de spaţii.

Biletele au fost puse în vânzare la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc şi pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere şi la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

Preţuri bilete:
Cat. I – 70 lei;
Cat. II – 50 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.