Charlie Rose a fost suspendat luni de la CBS după ce opt femei l-au acuzat de hărţuire sexuală, afirmând că au fost atinse, le-au fost făcute avansuri sexuale şi au primit telefoane nepotrivite, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Washington Post a anunţat vestea despre Rose, gazdă a emisiunii "CBS This Morning", corespondent la "60 Minutes" şi vedetă în emisiunea omonimă de interviuri de la PBS. Ziarul a publicat acuzaţii ale unor femei - trei dintre ele şi-au dezvăluit identitatea -, povestea fiind ultima care a demonstrat că un reprezentant la vârful media a avut comportament nepotrivit. 

"Charlie Rose este suspendat în prezent", a declarat un purtător de cuvânt al CBS News. 

În plus, PBS a transmis că a suspendat difuzarea show-ului lui Rose, spunând că a fost "şocant să afle despre aceste acuzaţii foarte grave". 

Bloomberg, care transmitea de asemenea interviurile lui Rose, a anunţat că este posibil să nu le mai transmită. 

Kyle Godfrey-Ryan, una dintre cele trei femei care-l acuză pe Rose în The Washington Post, a declarat că bărbatul adesea mergea dezbrăcat în faţa ei la mijlocul anilor 2000 când lucra în una dintre casele lui. 

După ce a fost publicată povestea în Washington Post, Godfrey-Ryan a scris pe Facebook că iniţial a detaliat experienţa ei fără să-şi dezvăluie identitatea până a citit ce au spus alte femei despre Rose. 

"Deşi multe femei au făcut dezvăluiri înaintea mea, unele au fost atacate violent şi în mod repetat după ce am lucrat în casa lui. Aceste cazuri mi-au schimbat perspectiva. Am simţit că, ascunzându-mi identitatea, aş fi delegitimat experienţa celorlalte femei. Nu puteam fi complice şi să tac aşa că mi-am făcut public numele". 

Într-un comunicat pentru The Post, Rose a declarat: "În cei 45 de ani de jurnalism ai mei m-am mândrit cu faptul că am fost un susţinător al carierelor femeilor cu care am lucrat. Cu toate acestea, în ultimele zile, au fost făcute acuzaţii la adresa felului cum m-am purtat cu foste colege. Este important ca aceste femei să ştie că le-am înţeles şi îmi cer scuze pentru comportamentul mei neadecvat. Mă simt foarte ruşinat. Am fost insensibil în anumite momente şi îmi asum responsabilitatea pentru asta, însă nu cred că toate aceste acuzaţii sunt adevărate. Credeam că împărtăşim sentimente, dar acum constat că m-am înşelat". 

"Am învăţat multe din aceste evenimente şi sper să o facă şi alţii. Cu toţii, inclusiv eu, începem acum să recunoaştem durerea cauzată de comportamente din trecut şi să căpătăm un respect profund faţă de femei şi vieţile lor", a adăugat Rose. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.