Revista pariziană de satiră Charlie Hebdo a fost dată în judecată pentru defăimare de Consiliul local din Amatrice, oraşul italian care a fost cel mai afectat de cutremurul din luna august, după ce a publicat o caricatură ofensatoare la adresa victimelor seismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu două săptămâni în urmă, Charlie Hebdo a publicat o caricatură intitulată ”Earthquake, Italian Style” (Cutremur, în stil italian), care prezintă un bărbat acoperit de sânge, cu mesajul ”Penne, în sos tomat”, o femeie carbonizată, alături de comentariul ”penne acoperite de crustă”, precum şi trupuri aflate sub dărâmături, alături de comentariul ”Lasagna”, a anunţat, luni, site-ul news.com.au, care citează DPA.

După un val de critici, Chalrie Hebdo a publicat şi o a doua caricatură, prin care le-a cerut italienilor să blameze ”mafia”, şi nu revista, pentru că a construit locuinţe şubrede.

”Aceasta este o insultă macabră, necugetată şi de neconceput la adresa victimelor evenimentului natural”, a spus avocatul Mario Cicchetti pentru ANSA, după ce a depus plângerea în numele consiliului local din Amatrice.

Publicaţia Charlie Hebdo a fost acuzată de multe ori pentru publicarea unor caricaturi ofensatoare. Însă, în ianuarie 2015, revista a atras simpatie globală şi a fost transformată într-un bastion al libertăţii de exprimare după ce redacţia a fost atacată de musulmani. În urma atacului au murit 12 persoane.

Oraşul Amatrice a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter, pe 24 august. Seismul a mai afectat alte două oraşe aflate într-o regiune montană, aflată la o distanţă de aproximativ 150 de kilometri faţă de Roma. În urma dezastrului au murit 295 de persoane, iar alte 4.500 de persoane au rămas fără locuinţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.