Săptămânalul de satiră Charlie Hebdo a lansat joi un premiu de desen pentru ilustratorii amatori cu vârste între 18 şi 25 de ani, a anunţat redacţia pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poate că există tineri ilustratori care citesc Charlie şi ar vrea să participe", a explicat Juin, tânăr ilustrator care lucrează pentru publicaţie din 2015, la puţin timp după atacul terorist care a decimat redacţia. Acest premiu îi poate face să meargă mai departe, să-şi continue această vocaţie". 

Laureatul, care va fi desemnat pe 23 martie de către ilustratorii publicaţiei, îşi va vedea desenul publicat în Charlie Hebdo. Tema acestei prime ediţii este "a trăi fără telefon mobil". 

În apelul la candidaturi este subliniat faptul că "exagerarea şi excesul rar inspiră idei bune şi desene frumoase" şi că "cele mai surprinzătoare desene sunt întotdeauna cele mai inteligente". 

"Oamenii care desenează bine sunt destui", a precizat Juin, "dar vrem pe cineva atipic, care să propună cititorilor să facă un pas în plus. Primim adesea desene cu organe sexuale, dar este gol de conţinut. E bine să ne servim de acestea când este util desenului". 

Fiecare participant poate trimite un număr nelimitat de desene. Ilustraţiile trebuie să fie trimise până la 15 martie, la Ecole Estienne, co-organizator al premiului. 

"Premiul Charlie" înlocuieşte "Premiul literar Charlie Hebdo", acordat în cadrul a două ediţii unor tineri autori. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.