Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române va acorda, marţi, la Palatul Regal din Bucureşti, Bursele "Regele Ferdinand I" şi "Regina Maria", iar Concertul Regal caritabil revine pe scena Ateneului Român, la ora 19.15, anunţă Biroul Casei Regale a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul ceremoniilor care vor avea loc marţi, la Palatul Regal din Bucureşti (Calea Victoriei), în Sala Tronului, începe la ora 17:00.

La ora 17.00, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române va acorda Bursele "Regele Ferdinand I" şi "Regina Maria" unui student şi unei studente de la Universitatea de Stat din Moldova, precum şi Bursele "Regele Mihai I" şi "Regina Ana" unui student şi unei studente de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi de la Universitatea Tehnică din Republica Moldova.

În continuarea ceremoniei, Majestatea Sa Margareta va acorda certificatul de Înalt Patronaj Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, precum şi certificatul de Furnizor Regal unor companii şi persoane din ţara noastră.

La ora 17.45, Majestatea Sa Margareta va conferi o serie de ordine şi decoraţii regale unor personalităţi din România şi din străinătate. Printre personalităţile decorate se vor număra soprana Nelly Miricioiu, sportivul Horia Tecău, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, secretarul de stat Luca Niculescu, jurnalistul Ovidiu Nahoi, dr. Jonathan Eyal, directorul de studii al Royal United Services Institute din Londra.

În aceeaşi seară, la ora 19.15, Concertul Regal caritabil revine pe scena Ateneului Român în susţinerea tinerilor artişti ai României. Vor lua parte la concert Majestatea Sa Margareta, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

Fundaţia Regală Margareta a României continuă tradiţia de a susţine şi promova cultura şi talentul românesc şi organizează a treisprezecea ediţie a Concertului Regal caritabil.

Violoncelistul Andrei Ioniţă, soprana Diana Alexe şi tenorul George Vîrban, tineri muzicieni aplaudaţi azi pe scenele lumii, se reunesc pe scena Ateneului Român, pentru un spectacol-eveniment dedicat strângerii de fonduri. Alături de ei se va afla Orchestra New Hope, dirijată de David Crescenzi, un apreciat dirijor al scenelor lirice. Programul muzical va include Variaţiunile Rococo de Piotr Ilici Ceaikovski, precum şi arii şi duete celebre extrase din creaţii ale unor compozitori celebri.

Concertul Regal caritabil este o seară de gală dedicată talentului artistic şi oferă oportunitatea publicului de a se implica în susţinerea noii generaţii de artişti ai României. Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive şi de succes evenimente de strângere de fonduri din România, iar fondurile din sponsorizări şi donaţii realizate de-a lungul timpului însumează peste 1.800.000 de euro.

Concertul Regal Caritabil va fi transmis live la TVR 2 şi la Radio România Muzical, începând cu ora 19.15.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.