Juriul selecţiei pentru concursul de interpretare din cadrul festivalului Cerbul de Aur 2018 a ales 18 interpreţi din 15 ţări, cu trei mai mult decât era prevăzut iniţial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii au decis ca pe scena concursului să urce mai mulţi concurenţi ca urmare a numărului mare de înscrieri.

După analiza materialelor transmise de peste 110 interpreţi, membrii juriului au ales 18 concurenţi care vor urca pe scena de la Braşov. 

Contestaţii pot fi depuse în următoarele 24 de ore, iar acestea vor fi soluţionate de echipa de management a festivalului, de asemenea, în cel mult 24 de ore.

În perioada următoare, cei selectaţi îşi vor alege piesa în limba română pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov din lista propusă de organizatori.

În prezent, 47 de piese sunt listate - de la cântece interpretate de Andra, Loredana şi Paula Seling, la melodii cântate de Smiley, Proconsul, Holograf şi Aurelian Andreescu. 

Concursul festivalului va debuta joi, 30 august, urmând ca, pe 1 septembrie, să fie anunţaţi câştigătorii.

Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25.000 de euro, la această ediţie aniversară, concurenţii pot câştiga alte opt distincţii, între care Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, Premiul Braşovului, Premiul Publicului,  Premiul Presei Festivalului şi Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Organizat de Televiziunea Română, Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va fi transmis în direct pe TVR 1 şi TVR Moldova, în perioada 29 august – 2 septembrie. 

Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.