Celebra soprană poloneză Teresa Zylis-Gara a murit pe 28 august, la vârsta de 91 de ani. Opera Naţională din Varşovia i-a adus un omagiu: „Era incomparabilă. Timbrul ei emoţionant a cucerit publicul din sălile de concerte şi din opere în lumea întreagă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teresa Zylis-Gara s-a născut la 23 inuarie 1930, lângă Wilno, în Polonia. De la vârsta de 9 ani, ea a intrat la Şcoala superioară de muzică din Lodz. În 1954, a câştigat primul concurs pentru tineri polonezi din Varşovia. Deja remarcată, şi-a făcut debutul pe scena Operei din Cracovia în 1956, potrivit Le Figaro. 

Cariera sa internaţională ia avânt în 1962. Este angajată de Opera din Dortmund. Timp de peste 20 de ani, va apărea pe cele mai prestigioase scene din lume: de la Garnier din Paris la Scala din Milano, trecând pe la faimoasa Met din New York, unde va cânta timp de 12 ani.

Admiratorii ei nu vor uita interpretările ei în rolurile Elvira din „Don Juan” de Wolfgang Amadeus Mozart, Elizabeth în „Tannhäuser” de Richard Wagner şi Marguerite din „Faust” de Charles Gounod.

Descoperitoare de talente, ea a susţinut, începând cu anii 1990, masterclass-uri la Monaco, unde trăia, şi peste tot în lume şi în Europa. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.