Producătorul David E. Kelley („Ally McBeal”, „Big Little Lies”) şi regizorul Jack Bender („Lost”) adaptează cel mai recent roman al lui Stephen King, „The Institute”, pentru o miniserie, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spyglass a câştigat drepturile asupra cărţii şi plănuieşte să o adapteze cu David E. Kelley în rol de scenarist şi producător executiv şi cu Bender, regizor şi producător executiv.

Cei doi au mai lucrat împreună la „Mr. Mercedes”, adaptare a trilogiei „Bill Hodges Trilogy” a lui King, care va avea un al treilea sezon.

„The Institute”, lansat marţi, îl are în centru pe Luke Ellis, ai cărui părinţi sunt ucişi, noaptea, în casa lor. El se trezeşte la institut, într-o cameră la fel ca a lui, cu excepţia faptului că nu are ferestre. În afara camerei, există alte uşi, în spatele cărora se află alţi copii care au talente deosebite şi care au ajuns aici la fel ca Luke.

În prezent, Kelley dezvoltă pentru HBO miniseria „The Undoing”, cu Nicole Kidman şi Hugh Grant în distribuţie, şi scrie adaptarea romanului „The Lincoln Lawyer” al lui Michael Connelly pentru CBS, pentru care va fi şi producător executiv.

Jack Bender a regizat episoade din seriale ca „Game of Thrones” şi „The Sopranos”. El lucrează ca producător executiv pentru un alt proiect bazat pe scrierile lui King, „The Outsider” (HBO). El a mai fost producător executiv pentru „Under the Dome”, adaptare CBS a romanului omonim lansat de Stephen King în 2009.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.