Cel mai nou roman al lui Stephen King, "Institutul", va fi lansat în imprintul Armada powered by Nemira, în traducerea Ruxandrei Toma. O poveste care aminteşte de magistralul "IT", în care supranaturalul şi ştiinţa se apropie înspăimântător de mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlul este disponibil cu precomandă, la preţul de 47,99 de lei. Livrarea se va face începând cu 23 aprilie 2020.

La miezul nopţii, într-o casă de pe o stradă liniştită din suburbiile oraşului Minneapolis, părinţii lui Luke Ellis sunt omorâţi şi el e aruncat într-o maşină. Totul, în mai puţin de două minute. Luke se trezeşte la Institut, într-o cameră foarte asemănătoare cu cea din casa lui, însă fără ferestre. Dincolo de uşi sunt alte uşi. Dincolo de uşi sunt alţi copii cu talente speciale, care au ajuns acolo la fel ca el. În această instituţie sinistră, directorul vrea să extragă din copii puterile lor supranaturale. Dacă ei sunt cuminţi, primesc dulciuri, iar dacă nu, pedeapsa e brutală. Pe măsură ce tot mai mulţi dispar, Luke devine disperat să evadeze. Dar nimeni nu a scăpat vreodată din Institut.

"King ne uimeşte acum cu cea mai înspăimântătoare poveste despre copii care se confruntă cu răul de la IT încoace. Intrând în mintea personajelor-copii, King transmite ameninţarea şi intimitatea fricii cu o intensitate extraordinară", scrie Publishers Weekly. 

"Cum ajunge o fiinţă umană să privească abuzul copiilor mai întâi ca pe un rău necesar, apoi ca pe o rutină? King ridică această problemă cu relevanţă politică de neocolit pentru lumea de azi", potrivit The New York Times. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.