Cel mai mare salon din lume dedicat jocurilor video, E3, a debutat online, sâmbătă, celebrând un divertisment "care ne-a ajutat să rezistăm" în timpul pandemiei, prezentând imagini din viitorul joc "Avatar" de la Ubisoft cu promisiunea de a fi organizat fizic anul viitor, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Electronic Entertainment Expo, care transformă în mod obişnuit Centrul de convenţie de la Los Angeles într-un paradis pentru adepţii jocurilor virtuale, a fost anulat în 2020 din cauza propagării Covid-19 şi de va desfăşura anul acesta doar exclusiv online. 

"În timpul pandemiei care ne-a îndepărtat de membrii familiilor noastre, de prieteni şi colegi, jocurile video ne-au distrat şi ne-au reunit", a remarcat Stanley Pierre-Louis, director general al grupului care organizează salonul, Entertainment Software Association (ESA).

"Jocurile video ne-au ajutat să rezistăm", a spus el în timpul unei prezentări. 

Din 1995, ESA organizează un salon dedicat acestui divertisment, mare parte din timp în Los Angeles.                

Piaţa jocurilor video a profitat deja înainte de pandemie de noi oferte pe mobil şi de apariţia serviciilor online, unde jocurile sunt găzduite pe servere şi nu pe o consolă sau PC. Pandemia şi carantinele succesive au făcut ca această piaţă să explodeze. 

În Statele Unite, vânzările de jocuri video au atins un record în 2020, ridicându-se la aproape 57 de miliarde de dolari, potrivit unui raport al NPD Group. 

Ediţia din acest an, care are loc între 12 şi 15 iunie, va fi marcată de o serie de prezentări ale actorilor majori din sector, precum vânzătorii de console Microsoft şi Nintendo.          

Difuzat în streaming pe canalele E3 de YouTube şi Twitch, sau pe pagina de Facebook şi contul de Twitter, aceste companii îşi vor prezenta datele de lansare, vor anunţa proiecte şi vor difuza videoclipuri exclusive. 

Prima mare companie din sector care va face aici o prezentare, înregistrată, grupul francez Ubisoft a dezvăluit primele imagini din noul joc de aventuri bazat pe filmul ştiinţifico-fantastic "Avatar" de James Cameron. 

Numit "Avatar: Frontiers of Pandora" şi dezvoltat împreună cu Disney, jocul va fi disponibil în 2022.

Grupul a prezentat şi alte câteva noutăţi, precum noua extensie descărcabilă a jocului "Assassin's Creed: Valhalla", "Le siège de Paris", precum şi noi opţiuni pentru jocurile "Far Cry" şi "Rainbow Six". 

Ubisoft a anunţat pentru 2022 şi un nou joc care îi reuneşte pe Mario şi  "Les lapins crétins" pentru consola Nintendo Switch "Sparks of Hope".

Observatorii aşteaptă duminică o prezentare a Xbox (Microsoft) în asociere pentru prima dată cu Bethesda, dezvoltatorul seriilor de succes precum "Fallout" sau "The Elder Scrolls".

Marţi, Nintendo va prezenta detalii despre noile jocuri pentru consola sa Switch, o nouă versiune a produsului său emblematic.               

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.