Cel mai citit ziar din Brazilia, Folha de S Paulo, a anunţat că nu va mai publica conţinut pe pagina sa de Facebook, acuzând platforma de socializare că încurajează distribuirea de ştiri false prin revizuirea algoritmului care stă la baza news feed-ului, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luna trecută, Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook şi director executiv al companiei, a spus că schimbarea algoritmului va prioritiza „interacţiunile sociale cu semnificaţie” şi mesajele de natură personală în detrimentul conţinutului publicat de companii, inclusiv cele dE media.

Însă, Sérgio Dávila, director executiv al ziarului Folha de S Paulo, a spus că această mişcare nu a făcut altceva decât să răspândească dezinformarea cu privire la politică, precum şi ştirile false.

„Defavorizând jurnalismul profesionist din paginile sale şi favorizând conţinutul personal, deschizând spaţiul pentru dezvoltarea fake news-ului, Facebook a devenit un mediu nepotrivit pentru cei care vor să ofere conţinut de calitate, aşa cum este al nostru”, a spus Sérgio Dávila.

Dávila a adăugat că hotărârea conducerii ziarului reflectă „declinul importanţei platformei Facebook” pentru cititorii publicaţiei. El a precizat, însă, că shimbarea algoritmului pentru news feed a reprezentat factorul decisiv.

Potrivit Folha, o cercetare proprie arată că distribuirile, comentariile şi aprecierile pentru cele 10 cele mai citite ziare din Brazilia pe Facebook au scăzut cu 32% în din ianuarie 2017 până în ianuarie 2018. 

Folha îşi va păstra pagina de Facebook, care are 6 milioane de urmăritori, dar nu o va mai actualiza.

Îngrijorările cu privire la fake news cresc în Brazilia, înainte de alegerile care vor avea loc în octombrie. În ianuarie, guvernul a transmis că va stabili un grup de lucru pentru combaterea fake news-ului.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.