Ceasul de mână al Doinei Cornea, marca Eterna, cu un preţ de pornire de numai 100 de euro, celebra bască din lână - 50 de euro, una dintre cele trei păpuşi (de la 100 de euro), procurate de Doina Cornea să îi servească drept obiect pentru trimiterea clandestină de texte către personalităţi din străinătate sau biroul de lucru al Doinei Cornea (preţ de pornire de 400 de euro) sunt unele dintre loturile puse în vânzare în cadrul licitaţiei caritabile din 24 martie, de la Athénée Palace Hilton Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia cuprinde 28 de loturi. 

Expoziţia Licitaţiei Caritabile pentru sprijinirea Casei Memoriale "Doina Cornea" a fost oficial deschisă, joi, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti, sediul Casei Artmark. Expoziţia conţine artă din colecţia Doinei Cornea, tablouri pictate de aceasta, manuscrise, recuzită de lucru, inclusiv obiecte personale.

La deschiderea expoziţiei, dar şi pentru a rememora figura emblematică a Doinei Cornea, au participat, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, oameni de cultură între care istoricul Dinu Zamfirescu, preşedintele AFDP, Octav Bjoza, dar şi fiul Doinei Cornea, Leontin Iuhas.

"Acest exemplu trebuie să rămână viu în continuare, pentru ca şi următoarele generaţii să-i poată învăţa dăruirea şi îndrăzneala. De aceea, nu e nimic mai necesar şi mai firesc decât un Muzeu "Doina Cornea" în casa ei de la Cluj, acea casă care rezistă în faţa istoriei, nu numai în realitate, ci şi în fotografiile de urmărire din dosarul ei desecuritate", a declarat scriitoarea Ana Blandiana.

Expoziţia este deschisă gratuit vizionării publicului, timp de o lună, începând de joi şi până în data de 24 martie, la Palatul Cesianu-Racoviţă. Pot participa la licitaţie toţi cei interesaţi, fie pe data de 24 martie, la Athenee Palace Hilton, fie lăsând o ofertă pentru unul dintre loturi la sediul expoziţiei. Se poate totodată plasa o ofertă online, pe artmark.ro, ori participa la licitaţie, online, prin platforma de licitare Artmark Live.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.