Artmark Live 2.0, noua platformă de licitare online, este lansată, marţi, în cadrul ultimului eveniment al Casei de Licitaţii A10 by Artmark din acest sezon: Licitaţia de Carte şi Fotografie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Platforma Artmark Live 2.0 înlocuieşte vechea platformă Artmark Live 1.0, lansată în urmă cu mai bine de zece ani, în 2011, la acea dată una dintre primele din Europa şi din lume.

Înglobând ultimele evoluţii tehnologice, platforma asigură confidenţialitatea 100% a datelor de licitaţie transferate între utilizatori şi licitator, de tip „end-to-end encryption” (precum în cazul softurilor bancare). Totodată, platforma oferă un meniu mai intuitiv pentru utilizatori, precum şi opţiuni noi, precum „Oferta în Absenţă”, care permite încărcarea de oferte pe care sistemul să le exercite în marjă în absenţa utilizatorului, sau „Oferă mai mult”, care permite propunerea de către utilizatorul online de oferte între paşii de licitare.

În medie, platforma de licitaţii a Casei Artmark este utilizată activ de aproximativ 300 de participanţi pentru fiecare licitaţie.

La nivelul lui iunie 2022, platforma de licitare online a depăşit 15.000 de conturi active (palete online înregistrate pentru participarea la licitaţii Artmark), arătând că obiceiul de licitare tinde a se fi schimbat, iubitorii de artă şi obiecte de colecţie preferând să participe la achiziţie live, online, prin internet, din confortul propriei case, în mai mare proporţie decât cei care continuă să prefere sala ori să liciteze prin telefon, tradiţional, la orele fixate pentru desfăşurarea licitaţiei de artă. O altă tendinţă convingătoare pare a fi concentrarea utilizatorilor online pe licitarea prin intermediul dispozitivelor mobile, aproximativ 70% dintre participanţi plasează oferte online ori participă live online la licitaţii prin telefoanele mobile, iar nu folosind calculatorul, ceea ce a determinat o atenţie sporită pentru uzabilitatea mobilă a acestei versiuni a platformei de licitare.

Casa de licitaţii pune la dispoziţia utilizatorilor interesaţi să testeze platforma în avans o licitaţie demonstrativă pentru încercarea noilor opţiuni. Totodată, tutorialul pus la dispoziţie oferă detalii cu privire la noile funcţionalităţi.

Platforma Artmark Live a fost dezvoltată de compania românească Art Games, specializată în software pentru piaţa de artă, aceeaşi care a realizat şi prima versiune a softului de licitaţie online, în 2011, pentru atunci o premieră pentru piaţa naţională de artă, dar şi unul dintre primele testări europene ale acestui canal de participare la licitaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.