Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului "Johann Strauss" duce mai departe tradiţia muzicii caracteristice secolului XIX din Viena Imperială, printr-un Concert Extraordinar susţinut de Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, sub bagheta marelui dirijor Iosif Ion Prunner, marţi, 7 iunie, ora 18.30, pe scena ONB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele sunt disponibile online în reţeua eventim: https://www.eventim.ro/ro/bilete/festivalul-johann-strauss-bucuresti-opera-nationala-582273/event.html

Festivalul Johann Strauss ne va încânta şi în acest an, atât prin valsurile şi marşurile tradiţionale, dar şi prin organizarea în premieră a acestui eveniment prestigios pe scena Operei Naţionale Bucureşti, unul dintre cele mai spectaculoase edificii din capitala României.

În program se vor regăsi compoziţii scrise de: Johann Strauss (tatăl şi fiul), Eugen Doga, Ilici Ceaikovski, etc.

Opera Naţională Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, este cea mai importantă scenă dedicată spectacolului muzical şi coregrafic din România. Clădirea Operei Naţionale Bucureşti este una emblematică, cu statut de monument istoric, şi a fost construită între anii 1950-1952 şi inaugurată în 1953. Primul spectacol oficial a avut loc pe 8 decembrie 1921, spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui George Enescu, iar pe 8 decembrie 2021, premiera centenară cu acelaşi titlu, în regia lui Silviu Purcărete.

De mai bine de 100 de ani, Orchestra Operei Naţionale Bucureşti reprezintă un reper important în viaţa muzicală din România. Prezentă în cadrul celor mai importante momente de referinţă de pe scena lirică românească, Orchestra Operei Naţionale Bucureşti se bucură de un ansamblu instrumental matur, cu experienţă, profesionist, echilibrat şi creativ. Fiecare eveniment devine o experienţă muzicală de mare calibru, spectatorii păstrând în amintire o seară memorabilă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.