Cea de-a treia ediţie a SuperPoveşti din Bucureşti, un proiect care îşi propune să readucă în actualitate legendele şi poveştile despre oraş cu ajutorul noii generaţii de cititori, este lansată, miercuri, de Compania de Librării Bucureşti (CLB) şi Headsome Communication.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii şi adolescenţii din capitală sau cei care învaţă în Bucureşti sunt invitaţi să caute poveştile ascunse din istoria oraşului: să le documenteze în familie, în cadrul comunităţii locale, în cadrul şcolii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le „vâneze” în documentele şi materialele din spaţiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în poveşti.

La începutul toamnei, în perioada 11 - 21 septembrie 2023, copiii şi adolescenţii cu vârste între 8 şi 18 ani, împărţiţi în trei mari categorii de vârstă, sunt aşteptaţi să trimită poveştile lor către organizatori. Un juriu va evalua poveştile trimise de ei, câştigătorii fiind anunţaţi pe data de 1 octombrie 2023. Cele mai bune poveşti vor fi publicate într-un volum colectiv, care va fi lansat în luna decembrie a acestui an. Participarea copiilor la concurs este gratuită.

„Ne place să credem că, pe lângă dragostea de carte, care ne-a definit întotdeauna, CLB reprezintă Cunoaştere, Libertate şi Bucurie pentru pasionaţii de lectură. De aceea, avem convingerea că, împreună, vom reuşi să creştem o nouă generaţie de tineri valoroşi, care să preţuiască darul minunat al lecturii. Iar proiectul SuperPoveşti din Bucureşti încurajează deplin acest obicei”, a declarat Marieta Seba, directoarea Companiei e Librării Bucureşti.

Lansat în perioada pandemiei şi derulat cu succes în 2021 şi 2022, proiectul SuperPoveşti din Bucureşti a fost desemnat la finalul anului trecut drept „Cea mai bună campanie de comunicare din domeniul Cultură/ Artă” la Romanian PR Award.

Sub umbrela SuperPoveşti din Bucureşti au fost lansate până în prezent două volume.

Câştigătorii primei ediţii a concursului şi autorii primului volum sunt Thea Ilinca Jianu şi Mara Miloş de la Liceul Teoretic Naţional (categoria 8-10 ani), Ioana Alexandra Anastasiu de la Şcoala Generală 280, Matei Andrei Petrescu de la Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”, Thomas Popescu de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi Emil Racoveanu de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” (categoria 11-14 ani) şi Bianca Georgiana Maria Borş de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” (categoria 15-18 ani).

Cea de a doua ediţie a însumat 10 câştigători: Matei Alexandru Neacşu de la Şcoala Generală nr. 280, Antonia-Teodora Tiniche şi Petra-Alessia Tiniche de la Şcoala Generală nr. 117, Thea Ilinca Jianu şi Mara Miloş de la Liceul Teoretic Naţional (categoria 8-10 ani), Anastasia Nica de la Liceul Teoretic Naţional, Maria Cioflec de la Şcoala Internaţională HLA, Matei-Andrei Petrescu de la la Colegiul Naţional „Cantemir-Vodă”, Teodora Mateescu de la Şcoala Generală nr. 178 şi Andreea Rotaru de la Şcoala Generală nr. 280 (categoria 11-14 ani).

SuperPoveşti din Bucureşti este o iniţiativă a Companiei de Librării Bucureşti şi a Asociaţiei Headsome Communication realizată în parteneriat cu Primăria Bucureşti, ARCUB, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Radio România Cultural.

„Bucureştiul este o moştenire pe care o primim şi pe care vrem să o ducem mai departe prin poveşti. Este ceea ce îşi propune şi campania SuperPoveşti din Bucureşti, care «rulează în buclă»: să le ofere anual tinerilor cititori din capitală câte o carte scrisă chiar de reprezentanţii generaţiei lor - prima carte în care copiii şi adolescenţii din Bucureşti rescriu legendele oraşului, într-o campanie de promovare a lecturii, scrisului şi memoriei sociale, iniţiată de Compania de Librării Bucureşti, cel mai vechi lanţ de librării din România, şi Headsome Communication, prima agenţie de comunicare autohtonă dedicată proiectelor de promovare a lecturii”, a spus iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului Oana Boca Stănescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.