Cea de-a patra ediţie a festivalului multicultural de arte performative Caleido, care urma să aibă loc online în perioada 27 noiembrie - 1 decembrie, a fost amânătă pentru primăvara anului 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, organizatorii au transmis: „Preocuparea constantă a organizatorilor pentru siguranţa şi sănătatea participanţilor motivează decizia dificilă de a reprograma întreg calendarul artistic al evenimentului. În contextul creşterii incidenţei cazurilor de coronavirus, înregistrările unora dintre spectacolele programate nu mai pot avea loc”.

La cea de-a patra ediţie, vor fi prezentate 20 producţii independente de teatru, dans şi performance. Şapte dintre acestea sunt producţii originale Caleido, din care patru vor fi premiere exclusive.

„Am adaptat programul festivalului pentru o ediţie online, însă, ne vedem nevoiţi să renunţăm, pentru moment, şi la acest plan. Siguranţa artiştilor şi a echipelor tehnice este cel mai important lucru pentru noi, în acest moment. Sperăm ca în anul ce vine să vorbim atât despre Caleido şi temele pe care le vizează - diversitate culturală şi etnică, dialog şi dezbatere constructivă - cât şi despre soluţii reale şi eficiente care pot ajuta la redresarea sectorului cultural independent, în special a spaţiilor care găzduiesc aceste activităţi şi a tuturor celor implicaţi în organizarea spectacolelor”, a delcarat Ion Borşan, directorul executiv al Fundaţiei Amfiteatru, organizator al Festivalului Caleido.

Caleido este organizat de Fundaţia Amfiteatru, care face parte din proiectul DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth), finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.