Scandalul literar al începutului de an în Franţa l-a reprezentat povestea scrisă de Vanessa Springora în "Le Consentement", în care a dezvăluit pedofilia scriitorului Gabriel Matzneff prin detalierea legăturii lor. Bestsellerul va fi adaptat pentru ecran, anunţă Le Film Français.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorii Carole Lambert şi Marc Missonnier au încredinţat adaptarea bestsellerului directoarei editurii Julliard regizoarei Vanessa Filho. Filmările sunt prevăzute pentru 2021. 

Lucrarea a apărut la editura Grasset, în ianuarie. 

"Le Consentement" prezintă legătura pe care Vanessa Springora, minoră fiind, a avut-o cu Gabriel Matzneff, pe atunci în vârstă de 50 de ani. 

Romanciera povesteşte: "Acest om nu este bun. A fost de ceea ce învăţam în copilărie să ne temem: un căpcăun". "Povestea noastră a fost totuşi unică, şi sublimă", povesteşte ea înainte de a evoca sindromul Stockholm. 

Vândută în mai mult de 180.000 de exemplare, "Le Consentement" este unul dintre cele mai mari succese literare ale anului. Este în curs de traducere în mai mult de 20 de limbi. 

Scriitorul francez Gabriel Matzneff, în vârstă de 83 de ani, a scris timp de patru decenii despre relaţii sexuale cu minori. Matzneff, vizat de o anchetă pentru viol asupra minorilor, va fi judecat pe 28 septembrie 2021, la Paris, de un tribunal corecţional specializat în probleme legate de presă şi libertatea de exprimare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.