Catedrala din oraşul german Aachen va expune moaştele Sfintei Corona, protectoare împotriva epidemiilor, pentru care a fost construit un altar din aur şi bronz la începutul secolului XX, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivel mondial, aproximativ 535.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China, iar 24.117 au murit. Cât priveşte Germania, aici au fost înregistrate peste 40.000 de cazuri de îmbolnăvire. 

Despre Sfânta Corona este crezut că a fost ucisă de romani în urmă cu aproximativ 1.800 de ani.

Catedrala plănuia înainte de izbucnirea epidemiei să expună altarul Sfintei Corona vara aceasta ca parte a unei expoziţii dedicată meşteşugului în aur.

Experţii curăţă cu migală altarul din aur, bronz şi fildeş, care a fost ascuns de ochii publicului în ultimii 25 de ani, pentru a-l pregăti pentru când va fi expus.

„Am scos altarul puţin mai devreme decât plănuiam şi acum aşteptăm să stârnească un interes mai mare în contextul răspândirii coronavirusului”, a spus purtătoarea de cuvânt a Catedralei din Aachen.

Corona ar fi avut 16 ani când a fost ucisă de romani, probabil în Siria, pentru că propovăduia credinţa creştină. Potrivit legendei, ea a avut o moarte îngrozitoare.

Moaştele sfintei, aduse la Aachen de regele Otto III în anul 997, au fost păstrate într-un mormânt săpat sub o lespede din catedrală până în 1911-1912, când au fost plasate într-un altar de 93 de centimetri înălţime şi cu o greutate de 98 de kilograme.

Catedrala romano-catolică din Aachen, construită de împăratul Carol cel Mare, în secolul IX, este una dintre cele mai vechi din Europa. Împăratul a fost îngropat aici în 814, iar catedrala a fost folosită pentru încoronarea regilor germani.

Catedala susţine că Sfânta Corona este protectoare a celor care rezistă tuturor epidemiilor, nu doar celei provocate de coronavirus. Acest nume este dat virusului pentru că, la microscop, arată ca un glob cu mici globule, asemănător unei coroane. În limba latină, „corona” înseamnă coroană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.