Emisiunea „Câştigă România!”, singurul quiz show de cultură generală despre România, revine în grila de primăvară a postului TVR 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Câştigă România” este un format de care românii au nevoie, un concurs în care afli atâtea lucruri despre oamenii mari din ţara ta, cei care au clădit România şi care ar trebui să ne fie modele atât nouă, cât şi celor care vin după noi. Nu îmi place să folosesc vorbe mari, dar noul sezon este spectaculos. Observ concurenţi tot mai buni şi sunt foarte mulţi tineri. „Câştigă România!” este deja un format de referinţă pentru piaţa televiziunii şi nu numai”, spune Virgil Ianţu despre concursul de cultură generală difuzat de TVR 2.

De 5 ani, de luni până joi, de la ora 20.00, telespectatorii TVR 2 au întâlnire cu Virgil Ianţu şi „Câştigă România!”.

În cifre, concursul de cultură generală bifează performanţe semnificative: până acum, echipa a lucrat la mai mult de 25000 de întrebări, au fost 5 mari câştigători, dintre care 4 au plecat acasă cu o maşină, iar peste 1000 de concurenţi cu vârste între 18 şi 81 de ani au răspuns întrebărilor lui Virgil Ianţu! Primavara aceasta show-ul „Câştigă România!”, va depăşi 500 de ediţii,

Este al doilea an în care preselecţiile se desfăşoară online iar acest lucru pare să fi atras tot mai mulţi tineri în concurs. Se schimbă şi tema întrebării „Câştigă România!” - va fi despre personalităţi din România care au marcat lumea, au îmbogăţit cultura, sportul sau ştiinţa la nivel mondial.

„Celor care îşi doresc să participle le dau un sfat: „Să-şi ia inima în dinţi şi să îşi spună că nu au nimic de pierdut! Aici atmosfera e cu totul specială… Veniţi relaxaţi, pentru că doar dacă vă înscrieţi, puteţi să şi câştigaţi!”, spune prezentatorul.

Până acum, s-au filmat deja ediţii spectaculoase, cu răsturnări de situaţie şi oameni carismatici, bine pregătiţi, încrezători şi optimişti. Printre cei care doresc să-şi testeze cunoştinţele de cultură generală şi să devină concurenţi „Câştigă România!” în această primăvară se numără studenţi, profesori, ingineri, economişti, militari sau oameni care lucrează în vânzări, dar şi însoţitor de zbor sau medic chirurg, tipograf etc.

Producţie 100% românească a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România“ este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2, prezentată de Virgil Ianţu. În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec“. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia marelui premiu „Câştigă România“, un autoturism. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.