Castelul Dărăscu-Enigărescu din Viforâta, cu 11 camere şi două băi, ridicat între 1890 -1910, se vinde cu 210.000 de euro, potrivit Romania Sotheby's International Realty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Castelul Dărăscu-Enigărescu a fost construit pe culmea nord-vestică a dealurilor Târgoviştei, pe drumul de acces spre Mânăstirea Viforâta, fiind finalizat la comanda familiei Dărăscu în 1910, la peste 20 de ani de la iniţierea construcţiei.

Cu o istorie înceţoşată, proprietatea avea să scape de naţionalizare, chiar dacă a fost la un moment dat sediu al C.A.P-ului local, intrând în perioada 1975-1977 în proprietatea lui Octav Enigărescu. Personalitate de o vastă cultură, bariton, om de radio, actor, profesor de canto şi director al Operei bucureştene (1969-1971), Octav Enigărescu a apreciat imediat calităţile arhitecturale ale micului castel.

Dispusă pe o structură terasată, construcţia se înalţă pe două niveluri, prezentând totodată şi o pivniţă înaltă ce se desfăşoară pe întreaga amprentă a clădirii.

Punctul central al reşedinţei este indiscutabil forma turnului central, ce aminteşte de tipologia donjonului medieval, structura camerelor fiind astfel influenţată de forma circulară.

Clădirea a fost consolidată de familia Enigărescu, cea care se întreţine castelul, întărind structura cu bârne de oţel, în cursul anului 1988.

Proprietatea are o suprafaţă de 4.450 de metri pătraţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.