Castelul Bánffy din Răscruci, judeţul Cluj, poate fi vizitat virtual, după ample lucrări de restaurare desfăşurate cu fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astfel, iubitorii de istorie şi de frumos, dar nu numai, pot admira această perlă arhitecturală în splendoara sa, accesând link-ul https://mpembed.com/show/?m=YjYgxUAHKyu&mpu=1703 sau site-ul forului administrativ judeţean, secţiunea „Proiecte europene” – Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a Ansamblului Monument Istoric Castel Bánffy, Răscruci. Obiectivul turistic din judeţul Cluj şi-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât şi al altor trei imobile care au destinaţia de clădiri conexe”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Consiliul Judeţean Cluj.

Castelul oferă vizitatorilor o incursiune în timp, putând fi remarcată o largă paletă de componente artistice - tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn şi lemn pictat, mobilierul, şemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripţiile care fac din acesta un important punct de reper pe harta turismului transilvănean.

De asemenea, o atracţie aparte este reprezentată şi de parcul castelului, care cuprinde lacul cu ponton din lemn, fântâna arteziană, dar şi un generos spaţiu verde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.