Casa şi arhiva privată ale lui Theo Angelopoulos, pionierul noului val al cinematografiei greceşti, au fost distruse de incendiile de vegetaţie care au făcut zeci de victime, săptămâna aceasta, în apropiere de Atena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Văduva lui a făcut acest anunţ joi, scrie AFP.

Angelopoulos (1935-2012), care a câştigat prestigiosul Palme d'Or în 1988, pentru „Eternity and a Day”, petrecea deseori verile împreună cu familia lui la casa pe care o avea în Mati, la est de Atena.

„Cărţile soţului meu, scrisorile primite de la celebrităţi şi toate textele pe care scriitorii i le-au dedicat” au fost distruse de foc, a declarat Phoebe Angelopoulou pentru televiziunea locală.

Ea a adăugat că în colecţie se aflau şi texte şi poeme scrise de cineast.

Angelopoulou a reuşit să scapte de flăcări, luni seară, împreună cu nepoata ei, însă casa a fost serios avariată. Mati a fost una dintre localităţile cele mai afectate de incendii.

Theo Angelopoulos s-a remarcat în cinematografia grecească după căderea regimului dictatorial militar în 1974. El este considerat pionier al Noului Val, iar între cele mai cunoscute pelicule ale sale se numără „Landscape in the Mist" şi „The Dust of Time".

Regizorul a fost ucis într-un accident, în ianuarie 2012, în timp ce filma pentru „The Other Sea”, un proiect care documenta efectele crizei din Grecia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.