Actriţa Oana Pellea a anunţat că a fost închisă „Casa memoriala Amza Pellea” din Băileşti, motivând că această clădire nu îndeplinea „standardele pe care memoria tatălui meu le merita”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oana Pellea a mulţumit, într-o postare pe FacebooK, tuturor celor care i-au trecut pragul.

„Dacă decidenţii locali sau judeţeni îşi vor manifesta interesul, ceea ce nu au făcut până acum, de a sprijini existenţa acestei „Case memoriale”, ea va continua să existe, dacă nu, decizia îmi aparţine în totalitate (casa fiind proprietatea mea)”, a scris actriţa.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Anunţul este făcut pentru toţi cei care din iubire faţă de tata vin din toată ţara să calce pragul casei. Îmi cer eu scuze (cu toate ca nu sunt deloc responsabilă) de neglijenţa, nepăsarea sau reaua voinţă locale. Sper că situaţia se va remedia şi că această Casa Memorială va avea destinul şi atenţia pe care le merită din partea decidenţilor locali şi judeţeni.
Menţionez că discutând cu Primăria Băileşti, am fost de acord (de ani buni) să cedez proprietatea cu condiţia de a avea grijă de casă şi de a nu i schimba niciodată destinaţia”, a precizat Oana Pellea. 

Actriţa spune că a primit propuneri din Ardeal pentru a deschide un muzeu acolo „Amza Pellea”. 

„Asigur pe toată lumea că voi face tot ce pot (ca şi până acum) ca memoria tatălui meu să fie păstrată şi promovată aşa cum merită. O fac de 40 de ani de când a plecat şi o voi face până voi pleca şi eu la el.

„Menţionez că am cerut ajutorul Primăriei Băileşti pentru a face cadastrul. Acest ajutor l-am cerut de câteva ori în ultimii ani. Am depus toată documentaţia necesară. Specific că am cerut doar ajutor logistic, nu bănesc! Eu urma să plătesc cadastrul (aşa cum este şi normal). Acest ajutor nu a venit nici până azi.

După anunţul închiderii „Casei memoriale Amza Pellea”, Oana Pellea a fost contactată de autorităţi. 

„Am fost contactată de dna Amalia Nastase - primar interimar Băileşti - şi de către dul Florin Ridiche - managerul Muzeului Olteniei Craiova. Prin domnul Florin Ridiche mi-a fost comunicată intenţia Consiliului Judetean Dolj - a domnului preşedinte Vasile Cosmin - de a rezolva în cel mai scurt timp problema. Vom discuta şi sper să ajungem la cea mai bună soluţie pentru ca această Casa memorială „Amza Pellea” să funcţioneze in condiţii optime”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.