Casa lui J.R.R. Tolkien din Oxford (Anglia), unde autorul a scris „The Hobbit” şi trilogia „The Lord of the Rings”, va fi scoasă la vânzare şi, pentru a-i păstra moştenirea, actorii care au adus personajele la viaţă pe marile ecrane strâng bani pentru a o cumpăra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între actorii care au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea casei din Northmoor Road şi trasformarea ei în centru literar se numără Ian McKellen, care a interpretat rolul Gandalf în „The Lord of the Rings” şi „The Hobbit”, şi Martin Freeman, Bilbo din filmele „The Hobbit”.

Dacă „Project Northmoor” va fi un succes, casa în care Tolkien a trăit din 1930 până în 1947 va fi primul centru din lume dedicat autorului fantasy, a spus John Rhys-Davies, care a jucat rolul Gimli în seria „The Lord of the Rings", citează CNN.

Campania are la dispoziţie trei luni pentru a strânge 4,6 milioane de lire sterline (6 milioane de dolari).

Scriitoarea Julia Golding, care conduce proiectul, a comparat provocarea cu periculoasa călătorie a două dintre cele mai îndrăgite personaje ale lui Tolkien, Frodo şi Sam.

Patru milioane de lire sterline reprezintă preţul casei, iar restul banilor vor fi alocaţi renovării ei şi organizării asociaţiei nonprofit care va funcţiona acolo. 

Centrul are ca obiectiv găzduirea de programe literare pentru autori fantasy şi fani ai lui Tolkien. 

„Project Northmoor” solicită cititorilor lui Tolkien - pe care McKellen îi numeşte „comunitatea noastră de finanţatori” - să doneze cât pot pentru această cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.