O casă istorică construită la sfârşitul secolului XIX, amplasată în imediata vecinătate a Observatorului Astronomic, este scoasă la vânzare de Romania Sotheby's International Realty la 500.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sfârşitul secolului al XIX-lea, în anul 1894, era construit bulevardul Lascăr Catargiu, odată cu marile proiecte administrative ce urmau să ducă la modernizarea Bucureştiului. Conceput ca o arteră principală Nord-Sud sub conducerea primarului Nicolae Filipescu, artera va purta iniţial numele de Bulevardul Colţei.

După 1895, când sunt realizate majoritatea parcelărilor, încep să fie ridicate primele imobile pe tânărul bulevard, transformând strada într-o adevărată promenadă. Încep să apară case rezidenţiale, imobile fastuoase, mici palate chiar, ce caracterizează această mică parte dintr-un oraş efervescent, în plină modernizare, potrivit Romania Sotheby's International Realty.  

Această casă istorică păstrează încă atmosfera burgheză din perioada interbelică, amintind de istoria acelei perioade, încă de la înfiinţarea bulevardului Lascăr Catargiu.

Dispusă pe S+P+1E+pod, cu o suprafaţă construită de 328 mp, casa este compusă din living şi bibliotecă, şase dormitoare, două bucătării, trei băi şi diverse spaţii de depozitare. Din terenul total de 340 mp, amprenta la sol a construcţiei este de 208 mp, iar curtea liberă este în suprafaţă de aproximativ 130 mp.

Dotările de care beneficiază sunt: două centrale termice de 45 KW cu boiler de 300 L, 6 ventiloconvectoare, calorifere din oţel, aparate de aer condiţionat, instalaţie cu trei tablouri electrice schimbată în proporţie de 60%, instalaţie sanitară complet nouă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.