Casa din localitatea Essoyes în care Pierre-Auguste Renoir şi-a petrecut verile timp de 30 de ani a fost deschisă publicului sub forma unui muzeu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Renoir îşi petrecea verile la Essoyes, localitate aflată la aproximativ 200 de kilometri  la sud de Paris, unde s-a născut Aline Charigot, cea care i-a fost soţie din 1896 şi până la moartea lui, în 1919.

Pictorul impresionist, care a ajuns prima dată al Essoyes în 1888, a fost înmormântat în cimitirul de aici, potrivit thespaces.com.

Proprietatea de secol XIX a fost vândută de strănepoata lui Renoir consiliului local în 2012, pentru suma de 600.000 de euro.

Interioarele şi grădinile au fost reamenajate timp de patru ani, iar lucrările au costat 1 milion de euro. În plus, pentru expunerea de lucrări ale artistului a fost instalat în interior şi un sistem de control al climei.

Philippe Talbot, viceprimar al Essoyes, a afirmat că scopul este de a aduce casa la stadiul original, iar casa a fost restaurată după cum arăta în tablourile realizate de Renoir.

Studioul amenajat în grădină a fost deschis în urmă cu mai mulţi ani şi atrage în jur de 10.000 de vizitatori, în fiecare 12 luni, o cifră despre care autorităţile spun că se aşteaptă să crească odată cu deschiderea muzeului.

Mai multe instituţii din Franţa au împrumutat muzeului lucrări semnate de Renoir, care au fost expuse la inaugurare în camerele din casa în care pictorul a trăit. Printre ele se află o sculptură oferită de Muzeul Renoir din Cagnes-sur-Mer şi o pictură ce reprezintă un peisaj cu pod din Essoyes, de la Muzeul de Arte Frumoase din Bordeaux.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.