Casa generalului Constantin D. Nicolescu, situată pe strada Ştirbei Vodă, în zona Cişmigiu, este scoasă la vânzare, fiind evaluată de Artmark Historical Estate între 1.600.000 şi 1.800.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea, parte importantă a creaţiei arhitecturale româneşti din acea perioadă, şi amplasată în zona istorică Cişmigiu, pe strada Ştirbei Vodă, la aproximativ 300 de metri de Parcul Cişmigiu. 

Imobilul a aparţinut generalului Constantin D. Nicolescu, personalitate marcantă în vremea domniei regelui Mihai, un exemplu de dăruire şi patriotism, fost căpitan în regimentul de cavalerie din Primul Război Mondial, decorat cu Ordinul "Mihai Viteazul" şi Ordinul "Legiunea de Onoare", comandant militar al Bucureştiului, secretar general în Ministerul Apărării şi fost dizident în Mişcarea Naţională de Rezistenţă împotriva comunismului, fiind în cele din urmă arestat şi condamnat iar întreaga familie persecutată de regimul comunist.

Camerele mari şi luminoase, cu dispunere circulară, prevăzute cu arcade şi coloane impozante, redau nobleţea anilor sfârşitului de secol XIX şi început de secol XX. 

Construcţia a scăpat de marea demolare ordonată în 1987 de Nicolae Ceauşescu. Înconjurată de o curte de peste 500 de mp, somptuoasa reşedinţă are o suprafaţă de 1.150 de mp, împărţită în 16 camere uriaşe, cu o dispunere circulară, în care se remarcă arcadele şi coloanele de dimensiuni impresionante pentru o casă particulară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.