Casa din strada Frumoasă 19, monument istoric construit la 1910, a fost estimată de Artmark Historical Estate la suma de 1,5 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa din strada Frumoasă are un preţ de pornire de 1,1 milioane de euro şi o estimare stabilită între 1,2 milioane de euro şi 1,5 milioane de euro. 

Strada şi-a luat numele de la Palatul lui Gr. G. Cantacuzino (astăzi Muzeul Naţional "George Enescu") - numit în epocă Casa Frumoasă. Artera avea să-şi respecte blazonul, fiind ocupată de o serie de imobile impresionante.

Astăzi, alături de cocheta casă de la numărul 19, se găsesc numeroase construcţii monument istoric, reprezentative pentru patrimoniul cultural local.

Strada din centrul Bucureştiului este încărcată de istorie arhitecturală. În epocă a purtat numele Nababului, doar datorită proximităţii cu reşedinţa acestuia.

Ridicată în 1910, casa de la numărul 19, se află în capătul dinspre strada Buzeşti, prin intrarea din strada Sevastopol şi în ea s-a inaugurat de curând showroom-ul Tempini, expresie a rafinamentului şi luxului italian.

Suprafaţa terenului pe care este ridicat imobilul este de 286 metri pătraţi, iar suprafaţa construită este de 500 de metri pătraţi. Casa are 14 camere şi patru băi şi a fost construită în 1910. 



Casa din strada Frumoasă este monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasă B.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.