Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti sărbătoreşte în noiembrie împlinirea a 80 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente culturale cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, începând cu un spectacol de muzică contemporană, susţinut de Corul de Copii Radio şi Corul Sound, care va avea loc vineri, de la ora 19.00, pe scena sălii mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul face parte dintr-un proiect amplu, intitulat “Can you hear me?” şi reprezintă un mozaic coral cu lucrări ce aparţin unor autori contemporani din secolele XX şi XXI, iniţiat de Corul Sound de la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sub bagheta dirijorilor Voicu Popescu şi Răzvan Rădos, membrii celor două grupuri vor fi acompaniaţi la pian de Magdalena Faur. Spectacolul va aduce în atenţia publicului atât lucrări aparţinând compozitorilor români contemporani, prezentate în asociere cu imagine sau mişcare, cât şi lucrări contemporane din repertoriul internaţional.

Programul manifestărilor culturale prilejuite de împlinirea a 80 de ani de existenţă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti va continua, sâmbătă, de la ora 21.30, cu un spectacol al Teatrului Studenţesc ”Podul” – ”The blue R/mOOn/M”, după "The blue room" de David Hare.

Seria de evenimente va continua joi, de la ora 19.00, cu cenaclul de muzică şi poezie ”Marin Preda”, urmat, între 10 şi 12 noiembrie, de la ora 19.30, de concerte de muzică veche (”Mica săptămână de muzică veche”), un proiect iniţiat de Grupul de Muzică medievală şi Tradiţională ”Truverii” din Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Un alt eveniment programat este vernisajul expoziţiei şi prezentarea celui de-al zecelea catalog intitulat  „Dobrogea la răscrucea timpurilor” din cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural. Acesta va avea loc marţi, 14 noiembrie, de la ora 18.30.

Din programul organizat la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti mai fac parte: un eveniment cultural de revitalizare a poeziei, fabulei, povestirii, zicătorilor, vorbelor de duh (15 noiembrie, ora 19.00), un spectacol muzical-literar, care aminteşte scena muzicale a anilor 1956-2017 reprezentată de această instituţie (16 noiembrie, ora 19.00) şi muzică live “Soft & Hard” -  un spectacol susţinut de un grup de tineri artişti a căror colaborare a început de la pasiunea comună pentru muzică (18 noiembrie, ora 19.30).

Alte evenimente vor fi: retrospectivă de muzică folk, rock, jazz, pop concepută de Doru Ionescu - realizator TVR, un show multimedia, cu imagini din arhiva Cineclubului StudFilm coordonat de Emilian Urse (20 noiembrie, ora 18.00), concert de muzică canto şi chitară cu elevii cursului coordonat de Ana Pop – Nicola şi Bebe Astur de la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (22 noiembrie 2017, ora 19.00) şi un spectacol de folclor cu unul dintre primele ansambluri folclorice de amatori din ţară, ”Doina”, înfiinţat în anul 1963 la CCS Bucureşti (23 noiembrie, ora 19.30).

Seria de evenimente se va încheia cu Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru al Absurdului “Eugène Ionesco”, programat în perioada 24 - 26 noiembrie, la care vor participa trupe de teatru studenţesc care activează în casele de cultură ale studenţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.