Licitaţiile de artă cu participare fizică vor debuta la casa Artmark, pe 15 iunie, după aproape un an şi jumătate, perioadă în care au fost organizate online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu această ocazie, în Licitaţia de Vară de la Palatul Cesianu-Racoviţă, la ora 18.30, vor fi scoase la vânzare peste 200 de opere de artă semnate de marii maeştri ai artei româneşti între care Grigorescu, Aman, Tonitza, Pallady, Ciucurencu sau Corneliu Baba.

Potrivit casei, participarea fizică nu va însemna însă renunţarea la canalul participării online, doritorii putând opta între a participa fizic ori rămâne online pe platforma Artmark Live.

"Câmpie cu toteme" - Ion Ţuculescu

Eveniment în eveniment, expoziţia şi licitaţia din 15 iunie are drept secţiune distinctă o colecţie de familie a pictorului Ion Ţuculescu, ce numără 46 de poziţii, anume colecţia istorică Şerban Ţuculescu-Maria Galaction, cuprinzând nu doar lucrări de Ţuculescu, din toate perioadele sale relevante de creaţie, dar şi de Tonitza, Steriadi ori mobilier neo-românesc şi manuscrise Gala Galaction.

Cea mai importantă lucrare a secţiunii este „Câmpie cu toteme”, estimată 40.000-60.000 de euro, urmată de „Noaptea Oraşului (Birja)”, estimată 30.000-50.000 de euro, lucrări mult expuse şi ilustrate în literatura de specialitate.

Expoziţia Licitaţei de Vară, de la Palatul Cesianu-Racoviţă, este pe lista obiectivelor culturale participante sâmbătă 12 iunie la Noaptea Muzeelor, eveniment ce revine după o pauză de un an.

Aşadar, iubitorii de artă pot vizita bogata expoziţie a „Licitaţiei de Vară, inclusiv colecţia Ţuculescu-Galaction, o selecţie din colecţia unui istoric de artă şi o secţiune caritabilă dedicată victimelor violenţei domestice” atât în noaptea de sâmbătă spre duminică, cât şi până la data licitaţiei programate pentru marţi 15 iunie, de data aceasta cu sală de licitaţie (dar şi prin platforma Artmark Live, pentru cei care doresc sa participe de acasă şi au cont deschis şi activ în platformă).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.