Noua carte semnată de Lucian Boia, ”Strania istorie a comunismului românesc”, despre cum a reuşit dictatura comunistă într-o ţară cu 1.000 de comunişti şi care sunt, şi astăzi consecinţele, volumul lui Andrei Oişteanu, ”Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură”, cele două cărţi scrise de Marian Godină, ”Flash-uri din sens opus” şi ”În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!” au fost cele mai râvnite titluri ale Bookfest-ului. Cumpărate au fost şi cărţile autorilor israelieni, invitaţi de onoare ai ediţiei 2016: romanul ”Iuda”, al lui Amos Oz domină topul de vânzări la capitolul ficţiune al editurii Humanitas, iar Zeruya Shalev se află în fruntea clasamentului celor mai bine vândute titluri de ficţiune de la Polirom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cărţile autorilor israelieni prezenţi la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte Bookfest se află în topul celor mai bine vândute titluri ale salonului de carte, conform datelor comunicate de edituri, Zeruya Shalev şi Amos Oz dominând topurile de vânzări la editurile Humanitas şi Polirom, la capitolul ficţiune. 

Astfel, ”Durere”, cea mai recentă traducere în limba română din opera Zeruyei Shalev, se află în fruntea clasamentului celor mai bine vândute titluri de ficţiune de la Polirom şi pe locul secund în topul general al editurii. ”Durere”, a cărui ediţie în limba română a apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, în traducerea din limba ebraică a lui Gheorghe Miletineanu, a fost descris de criticii de la Der Spiegel drept „cel mai bun roman al Zeruyei Shalev!”. Zeruya Shalev s-a întâlnit cu cititorii români în cea  de a doua zi a Bookfest 2016, aceasta fiind unul dintre cele mai reuşite evenimente organizate de ţara invitată, Israel.

Cel mai bine vândut titlu de ficţiune din oferta Editurii Humanitas Fiction este, de asemenea, o carte semnată de un autor israelian: este vorba despre romanul ”Iuda”, recent apărut în limba română, în traducerea Ioanei Petridean. Roman al devenirii şi o sofisticată poveste de iubire, Iuda repune în discuţie, din perspectivă etică, politică şi istorică, figura trădătorului şi conceptul de tradare. Şi ”Evreii şi cuvintele”, cartea semnată de Amos Oz împreună cu fiica sa cea mare, Fania Oz-Salzberger, unul dintre oaspeţii de onoare ai Bookfest 2016, se numără în topul celor mai bine vândute cinci titluri ale Editurii Humanitas Fiction.  

Sigura traducere din opera lui Meir Shalev, ”Roman rusesc”, o carte care se află în topul celor mai bine vândute cinci cărţi israeliene ale tuturor timpurilor, s-a bucurat de reacţii entuziaste din partea cititorilor şi la Bookfest. Meir Shalev, considerat unul dintre cei mai apreciaţi prozatori israelieni ai momentului şi un reputat jurnalist în spaţiul jurnalismului israelian contemporan, s-a întâlnit cu cititorii prezenţi la Bookfest, vineri, 3 iunie, într-un dialog care a pornit de la romanul ”Roman rusesc”, a cărui ediţie în limba română a apărut în traducerea din limba ebraică a lui Gheorghe Miletineanu.

În topul celor mai bine vândute romane poliţiste ale Editurii Trei se află şi romanul semnat de Dror Mishani, ”Dispariţia”, un roman poliţist israelian de excepţie, nominalizat la CWA International Dagger Award, 2013. Povestit din perspective diferite, romanul lui Dror Mishani abundă în răsturnări de situaţii şi, totodată, pune sub semnul întrebării noţiunile legate de inocenţă şi vină, precum şi natura incertă a adevărului. Ediţia în limba română a romanului ”Dispariţia” este semnată de Luminiţa Gavrilă.

Noul volum al lui Lucian Boia, ”Strania istorie a comunismului românesc” a fost cea mai căutată carte la stand-ul Humanitas, urmată de ”Nebunia de a gândi cu mintea ta”, de Gabriel Liiceanu, ”Nelinişti vechi şi noi”, de Andrei Pleşu, ”Cum gândesc politicienii (Cum? Gândesc politicienii?)”, de Radu Paraschivescu, şi ”Bucureştiul meu”, un volum colectiv.

Primele cinci titluri vândute ale editurii Humanitas Fiction sunt ”Iuda”, de Amos Oz, ”2084. Sfârşitul lumii”, de Boualem Sansal, ”Scrisoare către tata”, de Franz Kafka, ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr, şi, pe locul cinci, ”Evreii şi cuvintele”, de Amos Oz şi Fania Oz-Salzberger şi ”Rosa Alchemica şi alte scrieri”, de William Butler Yeats.

Editura Nemira a anunţat, şi ea, topul: ”Charles Chaplin. Viaţa mea”, ”Talismanul”, de Diana Gabaldon (a doua parte din seria Outlander), ”Misterul regelui. Despre scris”, de Stephen King, ”Fata cu toate darurile”, de M.R. Carey, ”Marea şansă” (Trilogia Balcanică, prima carte), de Olivia Manning.  Editura, care anul acesta împlineşte 25 de ani de existenţă, a avut o creştere la vânzări de 40% faţă de anul trecut.

Editura Nemi, imprrint carte copii editura Nemira, a vândut pe primele locuri ”Bufniţa care se temea de întuneric”, de Jill Tomlinson, ”De ce vă certaţi, Matei”, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet, ”Alice în Ţara Minunilor”, repovestire Emma Chichester Clark.

La editura Litera, pe primele două locuri în Top 5 se află cărţile-mărturie semnate de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură 2015: “Războiul nu are chip de femeie” şi “Ultimii martori”. Locul trei continuă cu scriitorul norvegian Karl Ove Knausgård, cu al doilea volum din celebra serie autobiografică “Lupta mea. Cartea a doua. Un bărbat îndrăgostit”. Locul patru îl ocupă cea mai nouă apariţie în seria Kronika, semnată de Paul Dobrescu, „Crizele de după criză”. Tot în top 5 se regăseşte şi cel mai nou titlu din imprintul Introspectiv, “Mindware, Instrumente pentru o gândire inteligentă”, de Richard E. Nisbett.

Pe locul întâi în topul vânzărilor Corint s-a situat albumul "Poveştile Peleşului” de Carmen Sylva, cu ilustraţii aparţinând Arhivei Princiare de Wied, iar pe locul al doilea s-a clasat unul dintre cele mai recente volume ale colecţiei Corint Istorie, “ISlamISm. Planul secret de creare a califatului” de Glenn Beck. Pe locul al treilea volumul “Amărâte şi vesele vieţi de jupânese şi cucoane” de Constantin Gane. “Jurnal secret. Serie nouă” de Alex. Ştefănescu a acoupat locul patru, iar “Duduia. Scrisori din exil ale Elenei Lupescu” de Diana Mandache pe locul cinci.

Cele mai vândute cărţi ale editurii All la Bookfest 2016 sunt: “Central Park” de Guillaume Musso, “Pisicile Războinice” de Erin Hunter, “Sub Acoperire – povestea adevărată a poliţiei secrete din Marea Britanie” de Rob Evans & Paul Lewis, “Ultimul  vis al Cleopatrei” de Christian Jacq, “Aşa ceva nu ţi s-ar putea întâmpla niciodată” de Jon McGregor. Potrivit casei de editură, din punct de vedere valoric, vânzările s-au situat aproximativ la nivelul anului trecut.

Grupul Editorial Trei a avut cele mai bune vânzări la volumele din colecţia literature “Carieră malefică” de Robert Gaibraith (Colecţia Fiction Connection, “Cartea clanului din Baltimore” de Joel Dicker, “Banda celor şase ciori de Leigh Bardugo, “Convinge-mă” de Lee Child şi “Povestea noului nume” de Elena Ferrante. Dintre titlurile publicate în colecţiile de psihologie, foarte apreciate de cititori au fost: “Află adevărul” de Philip Houston, Michael Floyd,Don Tennant, Susan Carnicero, “Arta de a iubi de Erich Fromm”, “Psihologia sinelui de Heinz Kohut”, “Mamă, sunt tachinat!” de Michael Thompson, Lawrence J. Cohen, Catherine O’Neill Grace” şi “Burn out de Jorg Fengler”.
Cei mai mici dintre cititorii Grupului Editoial Trei au preferat: “Mog, pisica uitucă de Judith Kerr”, “Profesorul Astro Cat şi Frontierele Universului” de Dr. Dominic Walliman şi Ben Newman, “Filosofia pentru copii” de David A. White, “Cine a fost Galileo?” de Patricia Brennan Demuth, “Fred, prietenul imaginar” de Eoin Colfer.
Cele mai căutate titluri ale editurii Lifestyle Publishing au fost: “Ghidul plantelor complet al plantelor medicinale şi al bolilor pe care le vindecă de David Hoffmann”, “Factorul microbian” de dr. Hiromi Shinya, “Supergenele”de Dr. Deepak Chopra şi dr. Rudolph E. Tanzi, “Războaiele Psi de Marie D. Jones şi Larry Flaxman” şi “Anatomia Yoga de Leslie Kaminoff”.

Curtea Veche Publishing a anunţat cărţile cu cele mai bune vânzări la Bookfest, ediţia XI: ”Flash-uri din sens opus”, de Marian Godină, ”În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!”, de Marian Godină, şi ”Cea mai frumoasa poveste. Nu putem evada din istoria noastră” (volumul al doilea), de Adrian Cioroianu.

La editura Polirom, cele mai bine vândute cinci titluri au fost: ”Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură”, de Andrei Oişteanu, ”Durere”, de Zeruya Shalev, ”Ea şi El. Biografia unei relaţii”, de Aurora Liiceanu, ”Lumea in Si bemol”, de Dan Grigore şi Dia Radu, şi ”Cumpătarea”, de Maria Duenas.

Cartea Românească a anunţat topul: ”Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă...”, de Matei Vişniec, ”Darul lui Serafim”, de Simona Antonescu, ”Pascal desenează corăbii”, de Radu Niciporuc, ”Lina de aur. Călătorii şi călătoriile în literatura română”, de Mircea Anghelescu, şi ”Anii treizeci. Extrema dreaptă românească”, de Z. Ornea.

La editura RAO pe primul loc se clasează cartea lui Gabriel Garcia Marquez "Călătorie spre obârşie", urmată de "Capătul Veşniciei" de Ken Follet; "În bucătăria lui Joseph" de Joseph Hadad; "Biblia pierdută" de Igor Bergler şi "Cartea vinurilor" de Marinela Vasilica Ardelean.

Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.