Cartea „Foc şi sânge”, scrisă de George R.R. Martin şi publicată de editura Nemira în imprintul Armada, este sursa de inspiraţie pentru serialul „Casa Dragonului”, a cărui premieră a depăşit toate recordurile înregistrate vreodată de HBO pentru o serie originală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fascinanta poveste care are la bază volumul „Foc şi sânge”, se petrece cu câteva secole înainte de întâmplările din „Game of Thrones/ Urzeala tronurilor”. Primul episod al noului serial avut o audienţă atât de mare, încât a devenit cea mai mare premieră din istoria companiei: 9.986 milioane de vizionări în Statele Unite ale Americii.

„Scriitorul George R.R. Martin nu a scris o poveste, a construit un univers”, spune Marian Coman, redactor-şef Armada. 

Cartea spune povestea Targaryenilor de când au ajuns în Westeros şi au cucerit Cele Şapte Regate şi până după Dansul Dragonilor, cea mai faimoasă bătălie dintre dragoni şi călăreţii lor.

Romanul este un volum de referinţă pentru fanii universului din Urzeala tronurilor,  prezentând pentru prima dată detalii fascinante despre istoria Westerosului. George R.R. Martin este faimos pentru intrigile sale complexe şi indiciile subtile presărate în textele sale, iar „Foc şi sânge” nu face excepţie.

„Foc şi sânge” de George R. R. Martin

Cu sute de ani înainte de Urzeala tronurilor, Casa Targaryen – singura familie de stăpâni ai dragonilor care a supravieţuit decăderii Valyriei - se stabileşte la Piatra Dragonului. Aceasta este povestea generaţiilor de conducători care, începând cu legendarul Aegon Cuceritorul, se luptă pentru a păstra Tronul de Fier. Ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul războiului numit Dansul Dragonilor? Ce crime oribile a făptuit Maegor? Cum arăta Westeros când dragonii făceau legea din ceruri? Ce a devenit Valyria după dezastrul care a lovit-o? La acestea şi la multe alte întrebări răspunde cronica unui maester al Citadelei, completând istoria tulburătoare şi pasionantă a Targaryenilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.