Actorul şi regizorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a transmis duminică un mesaj video prin care roagă publicul să fie solidar cu instituţia pe care o conduce şi să nu ceară imediat rambursarea biletelor cumpărate în avans.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă adresez celor îndrăgostiţi de teatrul nostru, de teatrul românesc în general, cu rugămintea să ia în calcul ideea de a nu pretinde, acum, imediat, rambursarea banilor pentru biletele pe care le-au cumpărat în avans, deoarece TNB se obligă să reprogrameze aceste spectacole atunci când vom aveam posibilitatea. Şi biletele rămân valabile. Ar fi un gest de solidaritate cu ce se întâmplă astăzi în ţară şi, în mod expres, în sălile de teatru”, a spus Ion Caramitru.

Zilnic, la spectacolele Teatrului Naţional participă până la 1.500 de spectatori, iar rambursarea acestor bilete ar fi o muncă foarte complicată, a mai explicat managerul.

„Teatrul Naţional trebuie să decaleze activitatea curentă pentru 45 de spectacole. Este mult mai folositor pentru noi dacă aţi accepta această conveţie, să spunem, şi gest de solidaritate pentru că ne-aţi ajuta imens să putem, firesc, să ne ducem mai departe activitatea”, a mai spus Caramintru.

Gestul „se petrece şi în alte ţări, unde s-a înţeles”, a completat el.

În urma măsurilor luate de autorităţi, în contextul extinderii Covid-19, instituţiile de spectacole din ţară şi-au suspendat activitatea până la finalul lunii, cel puţin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.