Filarmonica „George Enescu” continuă concertele cu public, în care capacitatea sălii Ateneului Român este ocupată în proporţie de 50%. Dirijorul principal al instituţiei, Christian Badea, va conduce în această săptămână şi săptămâna viitoare concerte simfonice, care au în program capodopere de Mozart şi Schubert, avându-i ca solişti pe reputatul pianist spaniol Josu de Solaun şi, respectiv, pe tânărul pianist român Cristian Sandrin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pentru concertele simfonice cu public din această săptămână, de joi, 27 şi vineri, 28 mai 2021, şi, respectiv, de saptămâna viitoare, 3 şi 4 iunie, sunt puse în vânzare online pe site-ul instituţiei.

Maestrul Christian Badea conduce, în această săptămână, un program integral Mozart, avându-l ca solist pe pianistul Josu de Solaun.

Programul concertului este alcătuit integral din compoziţii de Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei Flautul fermecat, Concertul nr. 21, în do major, pentru pian şi orchestră, KV 467, Simfonia nr. 41, în do major, KV 551, Jupiter.
Săptămâna viitoare vor fi interpretate compoziţii de Mozart şi Schubert, apreciate de publicul larg, cu care Filarmonica „George Enescu” doreşte să întâmpine această îndelung aşteptată revenire în etape la normalitate.

Programul concertului din 3 şi 4 iunie este alcătuit, în prima parte, din Uvertura operei Don Giovanni şi Concertul nr. 25, în do major, pentru pian şi orchestră, KV503 de Wolfgang Amadeus Mozart. Cristian Sandrin debutează, pe 3 şi 4 iunie, în calitate de solist al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”. În partea a doua a serii va fi interpretată Simfonia nr. 5, în si bemol major, D 485 de Franz Schubert.

„Aşteptăm cu drag şi nerăbdare reîntâlnirea cu publicul Ateneului, după o perioadă mult prea lungă. Odată cu primavara, atât de frumoasă în Bucuresti, reînnoim şi bucuria de a reveni la muzica, la cultură, la viaţa normală. Vom incepe cu Mozart şi Schubert, luminoşi şi întotdeauna tineri, şi vom continua cu alţi compozitori, pe măsură ce restricţiile sanitare se vor ridica şi vom putea augmenta componenţa personalului orchestrei. Avem alături de noi pianişti de mare talent, Josu de Solaun, câştigător al Concursului George Enescu şi binecunoscut de publicul românesc, şi tânărul Cristian Sandrin, aflat la debutul său cu Orchestra Filarmonicii George Enescu. Vă aşteptăm în număr din ce în ce mai mare  în sala Ateneului Român”, a declarat maestrul Christian Badea.

„La primul meu concert cu public în carne şi oase din acest an, sunt cuprins de un sentiment profund de bucurie, pentru că voi cânta unul dintre concertele mele favorite de Mozart, în debut cu Filarmonica George Enescu, sub bagheta maestrului Badea. Este un adevărat privilegiu să fiu invitat ca solist în această perioadă dificilă pentru toţi muzicienii, mai ales pentru cei tineri. În ultimul an, am cântat numeroase recitaluri virtuale în faţa camerelor de filmat, a cameramanilor şi a inginerilor de sunet. Mi-au lipsit foşnetul sălii, bucuria aplauzelor - chiar şi telefonul mobil care sună în mijlocul concertului! -, dar mai ales sentimentul că împărtăşesc o experienţă unică cu alte persoane în spaţiu şi timp. Sunt încântat că lucrurile încep să revină la normalitate!”, a subliniat pianistul Cristian Sandrin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.