Proiectul digital "Şcoala de mediu Cantus Mundi" va fi lansat marţi. Este dedicat comunităţii active de peste 60.000 de copii şi tineri a Cantus Mundi, dar va fi accesibil tuturor celor interesaţi să se acomodeze cu informaţii generice despre mediu şi ecologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creat sub forma unui serial video de 10 episoade, proiectul va fi publicat săptămânal pe canalele de social media Cantus Mundi România şi Nature Talks.

„Şcoala de mediu Cantus Mundi” se integrează într-un proiect mai amplu al Programului Cantus Mundi România de familiarizare a copiilor şi tinerilor cu informaţii de bază despre ecologie şi acţiunile concrete pe care le pot realiza în sprijinul naturii. Programul Naţional Cantus Mundi a adăugat acest subiect strategiei sale educaţionale de mai bine de 5 ani, prin diferite acţiuni care au solidarizat în mod activ copiii şi tinerii din comunitate, prin transmiterea unui mesaj important de respect şi responsabilitate faţă de natură.

„Un copil care trăieşte cu respect şi cunoaştere faţă de cultură şi natură are practic baza necesară pentru o dezvoltare armonioasă a minţii şi sufletului. Mă bucur că există astfel de iniţiative, precum cea a tinerilor de la Nature Talks. Mai ales după aşa o perioadă lungă de izolare, copiii au nevoie de contact cu natura, care să fie făcut într-o maniera responsabilă şi cu înţelegerea valorii inestimabile a acesteia în viaţa noastră”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.

„Şcoala de mediu Cantus Mundi” îşi propune să activeze, prin intermediul proiectului moderat de Teodora Iacob, atât propria comunitate a copiilor, tinerilor şi profesorilor, cât şi publicul larg, pe teme de conştientizare a necesităţii grijii faţă de natură, dar şi prin evidenţierea consecinţele distructive ale propriilor noastre acţiuni asupra acesteia.

„Cred că educaţia de mediu ar trebui făcută în fiecare şcoală din România. Dacă vrem să schimbăm modul în care oamenii se raportează la natură, trebuie să începem cu copiii. Să nu uităm că ei sunt cei mai afectaţi de anumite fenomene, cum este poluarea atmosferică, de exemplu. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 600.000 de copii mor în fiecare an, la nivel global, din cauza problemelor respiratorii acute cauzate de aerul poluat (cf. Raport WHO/CED/PHE/18.01.2018). Aşa că cei mici trebuie să înveţe cât mai repede cum funcţionează mediul înconjurător, ce efecte au acţiunile lor asupra naturii şi cum se pot proteja de „inamicii invizibili”. De aceea doresc să le prezint cât mai simplu, pe înţelesul lor, anumite noţiuni legate de mediu”, Teodora Iacob, fondator Asociaţia Nature Talks.

Seria va fi difuzată cu începere din 9 februarie 2021, săptămânal, şi va conţine şi exemple practice, fiecare având un subiect legat de mediu şi ecosistem, de la poluare la reciclare, de la risipa alimentară la cumpărăturile responsabile, de la amprenta de carbon la explicarea particulelor în suspensie sau a nocivităţii plasticului pentru mediul înconjurător.

Organizatorii vor adăuga noilor teme abordate şi o suită de exerciţii şi concursuri interactive, menite să aducă beneficii reale atât comunităţii de copii şi tineri Cantus Mundi cât şi manierei în care aceştia interacţionează cu natura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.