Cântăreaţa Luiza Zan, solistă în 2004 a trupei Slang, care a câştigat Premiul I la festivalul Cerbul de Aur în acel an, critică decizia televiziunii publice de a nu invita formaţia la gala aniversară dedicată laureaţilor evenimentului, care va avea loc pe 29 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ediţie aniversară Cerbul de Aur, uite o trupă câştigătoare care nu va fi pe scenă. Dacă vă interesează motive, e banal. Nu sunt bani. Decât un milion de euro au fost luaţi de la buget. Noi suntem prea scumpi. Bine că merge Carla’s Dreams. Probabil sunt mai ieftini", a scris artista.

Ea a precizat: "Nu e simplu să aduci pe scenă o trupă care s-a destrămat, demult. Totuşi, Slang este trupa care a luat premiul I în 2004 şi ar fi meritat să urce pe acea scenă pe care în acel an au cântat live. În felul nostru, am revoluţionat scena muzicală românească, alături de puţinele trupe care se încăpăţânau să cânte live la emisiuni şi doar să vorbească, în rest. Ar fi fost fain să fim menţionaţi şi lăudaţi aşa, un pic. Ca trupă. Nu ca indivizi. Slang, România". 

Pe 29 august, artişti români laureaţi de-a lungul ediţiilor Festivalului Cerbul de Aur vor reveni pe scena de la Braşov, în cadrul unei gale dedicate lor, anunţă televiziunea publică.

"Prima seară este o sărbătoare a laureaţilor Festivalului, de la Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurenţiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach", potrivit TVR.

Publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, precum: „Say something”, „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime”, „Noapte caldă”. 

Luiza Zan s-a născut pe 7 octombrie 1980, la Tulcea, şi şi-a început cariera la vârsta de 4 ani.

Din discografia sa fac parte discurile ”Slang” (2005), ”Colinde şi Poveşti de Crăciun” (2010), cu Florin Romanescu, ”Like Water” (2012), cu Pedro Negrescu, şi două albume cu Nicolas Simion Trio, apărute în 2012 şi 2015. "Heritage" este al şaselea album de studio. Luiza Zan a apărut şi pe cel mai recent album al pianistului Sarik Peter, ”Sharik Peter and Friends”.

Printre numeroşii muzicieni alături de care a cântat se află Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Electric Brother, Dj Vasile, McNeeste State University Big Band din Louisianna, Petras Geniusas şi Alex Harding.

Interpreta şi compozitoarea predă la Şcoala Populară de Arte din Sfântu Gheorghe, oraş unde deţine şi un studio.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.