Grupul de televiziune Canal+ renunţă să transmită ceremonia de decernare a premiilor Festivalului de Film de la Cannes, din cauza audienţei tot mai scăzute din ultimii ani, scrie presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

France Télévisions este posibil să preia drepturile de difuzare, discuţiile cu Pierre Lescure, preşedintele festivalului, şi Thierry Frémaux, delegatul general, fiind în desfăşurare, după cum a relatat Le Point.

Canal+ nu va mai transmite ceremonia din 2022, a declarat Gérald-Brice Viret, directorul de programe al grupului. Acesta va fi finalul unui parteneriat de 28 de ani dintre festival şi postul de televiziune.

Potrivit lui, France Télévisions va difuza ceremoniile de deschidere şi închidere ale ediţiei viitoare a festivalului, ce va avea loc între 17 şi 28 mai 2022.

Reprezentanţii France Télévisions au confirmat pentru AFP că a fost făcută o propunere festivalului pentru un parteneriat media. Deocamdată, „nu a fost luată o decizie” şi discuţiile continuă cu Pierre Lescure şi Thierry Frémaux, a precizat grupul audiovizual public, care a subliniat că a fost surprins de decizia Canal+.

Cea de-a 74-a ceremonie de închidere a Festivalului de la Cannes a fost urmărită, în iulie, pe Canal+, de 875.000 de telespectatori, potrivit Le Figaro. Audienţa a fost similară celei înregistrate în 2019, însă mult mai scăzută faţă de recordul din 2013, când decernarea premiilor a fost urmărită de 2,2 milioane de telespectatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.