Competiţiile din cadrul Campionatului Mondial de patinaj artistic 2021, care are loc la Stockholm, vor fi transmise de TVR 2 în perioada 24 - 28 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medaliaţi olimpici şi mondiali, campioni ai continentelor îşi vor disputa medaliile pentru titlul de campion mondial la simplu masculin, simplu feminin, perechi şi dans pe gheaţă.

Comentatori vor fi Alina Alexoi şi Marius Negrea.

Suedia găzduieşte pentru a noua oară Campionatul Mondial de patinaj artistic. Stockholm este a şaptea oară gazda întrecerii, după ediţiile din 1897, 1901, 1905, 1909, 1922 şi 1947. Goteborg a organizat de două ori competiţia, în 1976 şi 2008.

Printre cele mai importante nume care vor fi prezente pe gheaţă se numără Yuzuru Hanyu (Japonia), considerat cel mai bun patinator al ultimului deceniu, câştigătorul ultimelor două titluri olimpice consecutive, americanul Nathan Chen, primul patinator din lume care a aterizat cinci sărituri cvadruple într-un singur program, japonezul Shoma Uno şi chinezul Boyang Jin.

Patinatoarele ruse Alexandra Trusova, Anna Shcherbakova şi Elizaveta Tuktamisheva sunt considerate favorite. Trusova îl va avea la mantinelă pe celebrul Evgheni Plushenko.

România nu va avea nici un participant la această ediţie a competiţiei care se va desfăşura, din cauza pandemiei de Covid-19, fără spectatori şi cu respectarea măsurilor de siguranţă pentru sportivi şi antrenori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.