TVR 2 va transmite din 20 iulie Campionatul European de Fotbal Feminin UEFA 2022 (UEFA Women's EURO England 2022), care anul acesta va avea loc în Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este incredibil ce amploare a luat fotbalul feminin în ultimii ani devenind un adevărat fenomen în Europa. Pe lângă faptul că din punct de vedere tehnic fetele şi-au îmbunătăţit permanent nivelul, ajungând ca spectacolul oferit de un meci de fotbal feminin să fie la fel de intens ca cel al unuia de la fotbal masculin. Marketingul a contribuit şi el foarte mult la dezvoltarea acestui sport. În ultimele decenii, popularitatea fotbaluli feminin a făcut ca marile cluburi să înfiinţeze echipe de fete, iar competiţiile continentale aduc din ce în ce mai mulţi spectatori în tribune. S-a ajuns să se înregistreze un record de asistenţă la fotbal feminin între Barcelona şi Wolfsburg, cu 91648 de spectatori, pe Camp Nou, în semifinalele UEFA Champions League”, spune Tudor Furdui, comentator TVR.

Din 20 iulie, la TVR 2 vor putea fi urm[rite meciurile celei de-a 13-a ediţii a Campionatului internaţional de fotbal, organizat de UEFA la patru ani pentru echipele naţionale feminine ale Europei.

Este a doua ediţie de când competiţia a fost extinsă la 16 echipe iar Marea Britanie găzduieşte pentru a doua oară turneul, după anul 2005. Olanda este campioana apărătoare, iar Irlanda de Nord participă pentru prima dată la o competiţie UEFA Women's Euro. Finala va avea loc pe stadionul Wembley din Londra. Câştigătoarele vor concura în prima ediţie a Finalissima feminină UEFA-CONMEBOL împotriva câştigătoarelor Copa America Femenina 2022. Meciurile vor fi comentate de Marian Olaianos şi Tudor Furdui.

„Este clar că fotbalul feminin este o parte integrantă a sportului mondial modern iar CE din Anglia nu fac decât să confirme că o astfel de competiţie este extrem de spectaculoasă: până la nivelul sferturilor s-au înscris 75 de goluri ceea ce face o medie de 3,41 goluri pe meci. În acest stadiu al competiţiei, au ajuns toate echipele favoritele. Personal, mi-aş dori ca Franţa (cu multe jucătoare de la PSG, una dintre cele mai bune echipe de club din lume) să devină noua campioană continentală. Dar până la urmă, mingea e rotundă, la fel ca în fotbalul masculin :) aşa că cea mai bună echipă să câştige”, a adăugat Tudor Furdui.

Programul meciurilor difuzate de TVR 2:

Miercuri, 20 iulie, ora 00:55, sfert 1
Anglia – Spania,
Brighton & Hove Community Stadium-Brighton & Hove

Joi, 21 iulie, ora 00:55, sfert 2
Germania – Austria,
Brentford Community Stadium-London;

Vineri, 22 iulie, ora 23:55, sfert 3
Suedia - Belgia
Leigh Sports Village-Wigan & Leigh

Sâmbătă, 23 iuilie, ora 00:30, sfert 4.
Franţa - Ţările de Jos
New York Stadium-Rotherham

Marţi, 26 iulie, ora 00:55
Semifinala 1

Miercuri, 27 iulie, ora 00:55
Semifinala 2

Duminică, 31 iulie, ora 18:55
Finala
Tansmisiune directă din Marea Britanie

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.