La 50 de ani de la descoperirea sa din 1975, camera secretă a lui Michelangelo, o mică încăpere care conţine o serie de desene atribuite lui Buonarroti, situată sub Capela Medici din Florenţa, va fi deschisă publicului în 15 noiembrie, anunţă ANSA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deschiderea se va face în mod experimental, cu rezervare, până la 30 martie 2024.

Camera lui Michelangelo a fost deschisă vizitatorilor muzeului la sfârşitul anilor 1990, dar intermitent şi nereglementat.

Acum, pentru prima dată în istorie, ea va fi deschisă în mod organizat, pentru grupuri de până la patru persoane.

Camera a fost descoperită în 1975, când directorul de atunci al Museo delle Cappelle Medicee, Paolo Dal Poggetto, l-a însărcinat pe restauratorul Sabino Giovannoni să efectueze teste de curăţare într-un coridor îngust de sub absida Sacristiei Noi, pentru a găsi un spaţiu adecvat pentru o nouă ieşire a muzeului.

Directorul de la acea vreme a speculat că artistul s-a refugiat în mica încăpere în 1530 pentru a se ascunde de Papa Clement al VII-lea, care era supărat pentru că artistul fusese supraveghetor al fortificaţiilor în timpul scurtei perioade de guvernare republicană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.