Cabana Piscul Negru de pe Transfăgărăşan, construită în anii '60, a fost scoasă la licitaţie de la preţul de 275.000 de euro, potrivit Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cabana Piscul Negru se află aproximativ la mijlocul Transfăgărăşanului şi la 12 km de tunelul de 884 de metri lungime, cel mai lung din cele 5 tuneluri ale drumului, situat la cea mai mare înălţime din ţara noastră.

A fost construită în anii '60, pentru specialiştii geodezi care au efectuat studiile legate de viitorul drum ce urma să străbată Munţii Făgăraşului.

Cabana are 16 camere şi a fost realizată din piatră şi bârne de lemn, integrându-se în cadrul natural montan al „Drumului printre nori”.

Construcţia poate deveni atât casă de vacanţă, cât şi cabană turistică. Suprafaţa amplă a terenului (7000 mp) creează potenţial pentru dezvoltarea unui complex de cazare. În imediata apropiere a cabanei se află peşterile Piscul Negru, cascada Piscul Negru şi Mănăstirea Sfântul Proroc Ilie.

Alte atracţii din Transfăgărăşan sunt Lacul şi Cascada Bâlea, Lacul şi Barajul Vidraru, Cascada Capra (Iezerului), Masivul şi Lacul Capra, Cetatea Poenari şi Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, unul dintre puţinele hoteluri de gheaţă din Europa de Est, deschis doar pe timpul iernii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.