Bursa „Ierunca-Lovinescu" pentru anul 2020-2021 a fost acordată lui Darie Ducan, student doctorand în anul IV la Universitatea Sorbona, Facultatea de Litere, specializarea Literatură Comparată, potrivit Ministerului Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 17 iulie 2020 s-a încheiat evaluarea dosarelor de candidatură pentru bursa „Ierunca-Lovinescu" 2020-2021. Comisia, alcătuită - în conformitate cu Regulamentul de concurs - din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Culturii, a procedat la evaluarea preliminară a documentelor depuse la dosar, urmată de evaluarea portofoliului ştiinţific şi a proiectului de cercetare în cazul dosarelor complete, pe baza unei grile de punctare.

În urma evaluării portofoliului ştiinţific şi a proiectului de cercetare pentru cele patru dosare care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate au rezultat următoarele punctaje totale, reprezentând media punctajelor acordate de membrii Comisiei: Darie Ducan - 85,66 puncte, Ana-Maria Szilagyi - 67,33 puncte, Irina-Elena Ioniţă - 64,66 puncte şi Tatiana Laura Moise - 52 puncte.

Eventualele contestaţii pot fi depuse până vineri, la adresa de email paris@mae.ro, rezultatele analizării lor urmând a fi anunţate până la 31 iulie 2020.

Bursa  „Ierunca-Lovinescu", reglementată prin Hotărârea de Guvern nr. 392/2016, are ca scop recuperarea şi promovarea valorilor aparţinând patrimoniului material şi imaterial al românilor din străinătate. Bursa este acordată anual începând cu anul universitar 2016-2017, procedura de selecţie, acordare şi monitorizare a utilizării bursei fiind coordonată de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Ministerul Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.